Головна Новини Світ ЄС Угорщина вирішила "помститись" Україні за зупинку російської нафти: що зробив Будапешт
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина вирішила "помститись" Україні за зупинку російської нафти: що зробив Будапешт

Угорщина заблокувала поставки озброєння ЄС до України з Європейського фонду миру.

23 липня 2024, 12:25
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

22 липня міністри закордонних справ ЄС зібрались на зустрічі в Брюсселі, щоб досягти угоди про розблокування коштів фонду миру Європейського Союзу для фінансування поставок зброї в Україну. Однак Угорщина заблокувала процес надання військової допомоги Україні.

Угорщина вирішила "помститись" Україні за зупинку російської нафти: що зробив Будапешт

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє "Європейська правда", представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що на зустрічі міністрів обговорювалось питання розблокування коштів для військової допомоги Україні, однак одна з країн була проти.

"Більшість держав-членів наполягали на необхідності зняти блокування виплат, які затримуються місяцями, рік. І водночас вони наголосили на необхідності зрушити з місця рішення стосовно нового фонду підтримки України, який блокує одна держава-член понад рік", — сказав Боррель.

Європейськи політик розповів, що ця країна назвала військову допомогу "чимось неприйнятним, нестерпним". Жозеп Боррель не назвав країну, яка блокує рішення, однак саме Угорщина блокує виділення коштів з Європейського фонду миру для України.

Блокування Угорщини відбулось на фоні рішення України заборони транзит російської нафти через свою територію від компанії "Лукойл". Угорщина, яка отримує значні запаси російської нафти, виступила з різкою заявою, де засудила такий крок України назвавши його загрозою енергопостачання для ЄС.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Угорщина натякнула на можливість припинити постачання електроенергії в Україну

Також "Коментарі" писали, що в Угорщині провели опитування та визначили, яка країна становить для них найбільшу небезпеку. Нею виявилась Україна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини