Головна Новини Світ ЄС В Угорщині визначились щодо санкцій проти Росії: яке рішення прийняв Будапешт
commentss НОВИНИ Всі новини

В Угорщині визначились щодо санкцій проти Росії: яке рішення прийняв Будапешт

Міністр закордонних справ Петер Сіярто повідомив про блокування будь-яких санкцій проти Росії від ЄС у сфері ядерної енергетики.

14 листопада 2023, 14:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Угорщина не буде підтримувати санкції проти Росії у сфері ядерної енергетики, заявив угорський міністр закордонних справ Петер Сіярто. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

В Угорщині визначились щодо санкцій проти Росії: яке рішення прийняв Будапешт

Міністр закордонних справ Петер Сіярто. Фото з відкритих джерел

Очільник МЗС Угорщини Петер Сіярто відвідав будівельний майданчик майбутньої угорської АЕС "Пакш-2" разом з генеральним директором Росатому Олексієм Ліхачовим. Під час спільної пресконференції Сіярто розповів про позицію Угорщини щодо санкцій проти Росії.

"Угорщина в жодному пакеті не підтримає санкції проти ядерної енергетики Росії", — сказав Петер Сіярто.

АЕС "Пакш-2" – це спільний проєкт Росії та Угорщини у будівництві п’ятого та шостого блоків для атомної станції "Пакш". Початок будівельних робіт запланований на 2024 рік.

Наразі ЄС працює над 12 пакетом санкцій проти Росії. Очікується, що він буде представлений та погоджений членами ЄС 15 листопада. Основними пунктами санкцій від ЄС, ймовірно стане заборона на діаманти та посилення ліміту цін на російську нафту. Крім того, ЄС хоче посилити тиск попередніх санкцій та обмежувальних заходів для Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що уряд Віктора Орбана поставить на народне голосування питання про вступ України до Європейського Союзу. Угорські ЗМІ вказують, що референдум вже поширюється з антиукраїнською пропагандою. Серед закидів прихильники Орбана вказують, що ЄС нібито забирає гроші в Угорщині та дає їх Україні.

Також "Коментарі" розповідали про рішення Угорщини поставити ультиматум для України щодо вступу до ЄС. На такі повідомлення відреагували українські посадовці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини