Головна Новини Світ ЄС В Угорщині знову претензії до України: на що скаржиться Будапешт
commentss НОВИНИ Всі новини

В Угорщині знову претензії до України: на що скаржиться Будапешт

Угорщина надіслала листа державам ЄС щодо "утисків угорців" в Україні

16 березня 2024, 08:05
Поділіться публікацією:

Угорщина надіслала іншим державам-членам Європейського Союзу лист із претензіями до України щодо захисту угорської національної меншини. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Радіо Свобода, у розпорядженні якого опинився лист.

В Угорщині знову претензії до України: на що скаржиться Будапешт

Угорщина. Фото: з відкритих джерел

У листі Угорщина повторює вимогу поновити права національних меншин угорської громади в Україні на рівень, який існував до 2015 року. Йдеться зокрема про вільне використання угорської мови в Україні та право на політичне представництво на регіональному та національному рівнях.

"Всупереч попереднім обіцянкам, потреби представників угорської громади в Україні були проігноровані, наприклад, у разі визначення предметів, які мають викладатися українською мовою у школах угорської меншини", – стверджується у листі.

Будапешт також нарікає на зміни у співвідношенні населення після зміни кордонів адміністративних районів в Україні, через що вважає невиправданим мінімальні 10% представництва нацменшини для мовних прав та вимагає свого делегата у Верховній раді.

Вимога щодо забезпечення прав нацменшин є однією з ключових для подальшого руху України до ЄС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — новий пакет санкцій ЄС: чи вдалося Угорщині виконати завдання Кремля.

Також видання "Коментарі" повідомляло – спроби прем’єра Угорщини Віктора Орбана загравати з колишнім президентом США Дональдом Трампа нічого не дадуть голові угорського уряду. Слабкі друзі нікому не потрібні. Таке переконання на інтерв'ю Le Monde та BFM TV висловив президент Володимир Зеленський.

Раніше "Коментарі" писали — Віктор Орбан, який 8 березня зустрічався з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом, заявив, що той нібито має "досить детальні плани" завершення війни в Україні і не збирається виділяти на боротьбу з російською агресією в Україні "ні копійки".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини