Головна Новини Світ ЄС Сійярто закликав ЄС брати приклад з Угорщини через "невдалі рішення" Брюсселю
commentss НОВИНИ Всі новини

Сійярто закликав ЄС брати приклад з Угорщини через "невдалі рішення" Брюсселю

Міністр закордонних справ Угорщини закликав відновлювати співпрацю з Москвою, замість нових санкцій проти Росії.

27 листопада 2023, 11:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто розкритикував ЄС через "невдалі рішення" та втрату позицій у світі. Причиною цих дій угорський політик уряду Орбана назвав розрив у співпраці у форматі "Схід-Захід".

Сійярто закликав ЄС брати приклад з Угорщини через "невдалі рішення" Брюсселю

Очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто. Фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ Угорщини заявив, що в останні роки Брюссель прийняв "невдалі рішення", які призвели до "найгірших показників останніх десятиліть". Як аргумент Сійярто порівняв ціни на газ та електроенергію. 

"За природний газ в Європі треба платити в чотири рази більше, ніж в Північній Америці, а ціна електроенергії втричі перевищує за ціну для китайців", — пише Сійярто у Facebook.

Таким чином політик уряду Орбана заявив, що санкції проти Росії негативно впливають на ЄС.

"Поки співпраця Схід-Захід, яка давно була надійною основою для зростання Європи, розривається на шматки, ми вже обговорюємо дванадцятий пакет санкцій без жодної чесного аналізу наслідків попередніх одинадцяти", — заявив очільник МЗС Угорщини.

Сійярто пише, що "угорський інвестиційний рекорд зміцнює європейську економіку" та закликав перетворити його на "базовий принцип" ЄС. 

Нагадаємо, Угорщина виступає за зняття санкцій проти Росії та активно веде співпрацю з Москвою, зокрема російський "Росатом" будує в Угорщині нову АЕС "Пакш-2".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що не лише Угорщина, а й ще одна країна ЄС виступила проти санкцій для Росії.

Також "Коментарі" писали, що Віктор Орбан зробив нову скандальну заяву щодо війни в Україні. Угорський прем'єр заявив, що українці не переможуть на фронті, а Росія не програє у війні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ермаков

27 листопада 2023, 12:28

Нужно показывать народу, что политика таких людей как Путин, Патрушев (РФ), Орбан (Венгрия), руководство Северной Кореи и Ирана является злом для народа, убивает народ, озлобляет народ, делает народ нищим. Народу нужно убирать таких политиков с лица Земли.


Новини