Головна Новини Світ ЄС В Угорщині зробили заяву щодо поставок зброї для України
commentss НОВИНИ Всі новини

В Угорщині зробили заяву щодо поставок зброї для України

Очільник МЗС Угорщини Петер Сіярто закликав відмовитись від поставок зброї Україні та зосередитись на мирних переговорах, щоб завершити війну.

23 січня 2024, 10:27
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто рішуче підтвердив позицію угорського уряду щодо відмови постачати Україні зброю. Також Сіярто розкритикував нову пропозицію від ЄС, яка передбачає виділити 5 млрд євро на поставки зброї.

В Угорщині зробили заяву щодо поставок зброї для України

Очільник МЗС Угорщини Петер Сіярто. Фото з відкритих джерел

Угорщина, яка є однієї з небагатьох країн Європи, які відмовляються допомагати Україні поставками зброї знову наголосила на своїй позицію.

"Уряд Угорщини не бажає нести будь-який фінансовий тягар", — сказав Петер Сіярто на пресконференції в Брюсселі під час засідання Ради ЄС щодо поставок зброї Україні.

Також угорський міністр розкритикував ініціативу ЄС щодо виділення 5 млрд євро для безперервної допомоги Україні у постачанні озброєння. За словами Сіярто таке рішення "повністю неприйнятне для Угорщини, щоб надавати новий імпульс з цього приводу".

Сіярто сказав, що поточна стратегія допомоги ЄС для України "провалилася" і що "чим довше вона триває, тим більше людей гине і тим більше руйнувань". Таким чином угорський міністр вважає, що допомога ЄС лише "продовжить війну та продовжить страждання" і закликав країни Європейського Союзу зосередитись на мирних переговорах, припиненні вогню, а також зняті санкцій з Росії, особливо в ядерному секторі, де Росія будує в Угорщині атомну станцію Пакш-2.

Нагадаємо, що Угорщина тривалий час блокує Україні допомогу від ЄС через різні причини, зокрема угорський уряд критикує нібито утиски угорців на Закарпатті, а також включення OTP Bank до українського списку міжнародних спонсорів війни. Очікується, що Сіярто зустрінеться з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою та керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком в Ужгороді для обговорення цих питань.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що петиція, яка передбачає запуск процедури для позбавлення права голосу Угорщини в ЄС набрала необхідну кількість голосів.

Також "Коментарі" писали, що Італія намагається змінити ставлення Угорщини до України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини