Головна Новини Світ ЄС Виділення фіндопомоги Україні під питанням: стало відомо, хто в ЄС блокуватиме процес
commentss НОВИНИ Всі новини

Виділення фіндопомоги Україні під питанням: стало відомо, хто в ЄС блокуватиме процес

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прямо заявив. що його країна не підтримає виділення фіндопомоги ЄС Україні наступного року

19 листопада 2022, 09:05 comments1172
Поділіться публікацією:

Угорщина виступить проти плану Європейського Союзу щодо надання Україні великої фінансової допомоги наступного року. Про це заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Sky News".

Виділення фіндопомоги Україні під питанням: стало відомо, хто в ЄС блокуватиме процес

Європейський Союз. Фото: з відкритих джерел

Віктор Орбан цинічно заявив, що Угорщина засуджує російську агресію і намагається максимально підтримувати український народ, але угорці не бажають ставити інтереси України вище за інтереси власної країни.

План допомоги передбачає надання Україні в 2023 році 18 млрд євро у вигляді регулярних платежів, щоб підтримати роботу її енергетичних та медичних установ, а також для фінансування пенсійних програм.

Позиція Угорщини може зіпсувати те, що раніше вже погодив Європейський Союз. Справа в тому, що зміни в бюджетних правилах ЄС вимагають одноголосного схвалення країн-членів. І без схвалення Угорщини неможливо говорити про те, що Україна отримає обіцяне фінансування за складних для себе часів.

Як альтернативу плану допомоги ЄС Віктор Орбан запропонував 27 членам ЄС порахувати, скільки вони готові надати Україні, і розподілити суму пропорційно та справедливо між собою, не беручи спільно кредити для здійснення платежів.

Щодо Угорщини, то Віктор Орбан заявив, що його країна погодиться надати Києву до 160 млн євро із власного бюджету на двосторонніх умовах.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Зеленського назвали два головні ресурси Росії у війні проти України

Раніше "Коментарі" писали – несподіваний поворот: одна з країн ЄС оголосила про початок економічної співпраці з Іраном.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини