Головна Новини Світ ЄС Відома країна ЄС, яка скупа на допомогу Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Відома країна ЄС, яка скупа на допомогу Україні

Західна країна, яка найменше підтримує Україну військово та економічно. Цей член ЄС виділив 0,03% ВВП для України, тоді як Естонія – 1,07%, Латвія – 0,98%, а Польща – 0,63%.

6 березня 2023, 20:15 comments2893
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Іспанський уряд Педро Санчеса як і більшість країн Європейського Союзу підтримують Україну. Проте виявилось, що цей партнер України став одним з найскупіших союзників України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на іспанське El Mundo, яке вважає, що уряд країни має "незначною" політику підтримки України.

Відома країна ЄС, яка скупа на допомогу Україні

Іспанія надала найменшу допомогу серед країн ЄС для України. Фото з відкритих джерел

Іспанське видання повідомляє, що згідно зі звітом Інституту світової економіки в Кілі найбільшу допомогу у спів відношенні до свого бюджету від початку вторгнення Україні надали такі країни: Естонія – 1,07%, Латвія – 0,98%, Литва – 0,65% та Польща – 0,63%.

"Іспанія є країною Заходу, яка надала Україні найменшу військову та економічну підтримку. У перший рік війни ця допомога становить лише 0,03% ВВП", — пише El Mundo  та  називає таку підтримку Іспанії "мізерною та незначною".

El Mundo підрахувало, що сусідня з Україною Польща змогла виділити 3,56 млрд євро підтримки, тоді як допомога Іспанії складає 390 млн. Окрім того, іспанське видання вказує, що військова допомога виявилась вкрай низькою та склала 80 млн євро.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр Оборони України Олексій Резніков сказав, куди підуть зекономлені на зарплатах для військових 100 млрд гривень.

Також "Коментарі" писали, що деякі чиновники у Пентагоні стурбовані, що Китай можливо має троянського коня в США. Повідомляється, що китайські спостережувальні прилади можуть знаходитись на портових кранах. Таким чином Китай зможе отримувати інформацію про поставки військової техніки з США до союзників, зокрема і України..



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини