Головна Новини Світ США Пентагон вважає, що Китай має троянського коня в США
commentss НОВИНИ Всі новини

Пентагон вважає, що Китай має троянського коня в США

США вважає, що Китай може використовувати нові інструменти для збору секретних даних у США, зокрема про поставки військової техніки до союзників.

6 березня 2023, 18:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Китайські контейнерні крани, які застосовують у портах США, оснащені вдосконаленими датчиками, які можуть записувати та відстежувати походження та призначення вантажів. Така ситуація викликає побоювання, що КНР може перехоплювати інформацію про вантажі для військових та використовувати їх у своїх цілях. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Wall Street Journal.

Пентагон вважає, що Китай має троянського коня в США

Крани ZPMC, які можуть мати шпигунські пристрої. Фото з відкритих джерел

США все більше підозрює Китай у шпигунстві, особливу небезпеку викликають портові крани, які обслуговують цивільні та військові вантажі. За даними WSJ представники Пентагону порівняли китайські крани виробництва компанії ZPMC з троянським конем.

"Вони мають складні механізми, які можуть фіксувати, відстежувати походження та призначення контейнерів, які прямують в країну для підтримки військової допомоги від Сполучних Штатів по всьому світу", — повідомляє Wall Street Journal.

За словами колишнього контррозвідника Білла Еваніна, ця ситуація схожа на китайські телефони Huawei, які були заборонені через шпигунство за американцями.

"Це найкраще поєднання законного бізнесу, який може бути замаскований під секретні завдання по збору даних", — говорить Білл Еваніна.

Китайський представник у США назвав такі звинувачення "параноєю" та спробою ввести заборони на китайські продукти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія відправляє в Китай уран, який Пекін зможе перетворити на плутоній для ядерної зброї.

Також "Коментарі" писали про витік секретних документів, які повідомили про плани Путіна розвалити НАТО після вторгнення в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини