Головна Новини Світ ЄС Він більше не легітимний: ЄС виніс свій "вердикт" Лукашенку
commentss НОВИНИ Всі новини

Він більше не легітимний: ЄС виніс свій "вердикт" Лукашенку

В Євросоюзі зробили свої припущення, як найкраще подолати кризу Білорусі

15 вересня 2020, 14:18
Поділіться публікацією:

Члени Європейського Союзу не визнають легітимність Олександра Лукашенка як президента Республіки Білорусь і закликають його провести нові вибори глави держави під егідою ОБСЄ. Про це повідомляє агентство "РБК-Україна" .

Він більше не легітимний: ЄС виніс свій "вердикт" Лукашенку

Так, г лава європейської дипломатії Жозеп Боррель під час брифінгу, де члени Союзу торкнулися критичного протестного становища Білорусі, заявив, що ЄС змушений переглянути міжнародні економічні і дипломатичні відносини з республікою, поки демократичні права і свободи громадян цієї країни грубо порушуються .

"Президентські вибори, які проходили в Білорусі 9 серпня, на нашу думку, були сфальсифіковані, що і призвело до бунту національного масштабу. Лукашенко не може називати себе легітимним президентом, він таким не є", — зазначив європейський дипломат.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в ключі повстань і страйків по всій Білорусі, Олександр Лукашенко став частіше радитися з Кремлем, відмовляючись прийняти умови білорусів про проведення нових виборів. У свою чергу, західні видання роблять висновок, що президент Росії Володимир Путін переконаний, що режим Лукашенка не зможуть повалити вуличні протести.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини