Головна Новини Світ ЄС Війна на Близькому Сході: у ЄС розповіли, кому має перейти контроль над Газою
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна на Близькому Сході: у ЄС розповіли, кому має перейти контроль над Газою

Боррель вважає, що контроль над Газою має отримати Палестинська адміністрація

18 листопада 2023, 16:02 comments1823
Поділіться публікацією:

Після завершення армією Ізраїлю спецоперації в Секрі Газа та перемоги над угрупуванням ісламізму ХАМАС контроль над територією має перейти до Палестинської адміністрації. Як передає портал "Коментарі", таку позицію озвучив Високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель.

Війна на Близькому Сході: у ЄС розповіли, кому має перейти контроль над Газою

Жозеп Борель. Фото: із відкритих джерел

"З Гази більше не можуть здійснюватися терористичні атаки проти Ізраїлю. А це означає, що ХАМАС більше не може контролювати Газу. То, хто ж контролюватиме Газу? Я думаю, що це зробить тільки Палестинська адміністрація", – прокоментував Боррель.

При цьому європейський дипломат зазначив, що після нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня повернення до статус-кво, коли угруповання контролювало сектор Газа, бути не може – так само, як і ситуації, коли частина цієї території залишається під ізраїльською окупацією.

Боррель підтвердив, що під час зустрічей із представниками адміністрації в Рамаллі (адміністративний центр Західного берега річки Йордан) ті запевнили у готовності та бажанні "взяти на себе цю відповідальність".

Читайте також на порталі "Коментарі" — триває другий місяць ескалації на Близькому Сході. Ізраїльська армія (ЦАХАЛ) у відповідь на терористичну атаку ХАМАС веде обстріли та наземну операцію в секторі Газа, який оточила з трьох сторін. Президент Туреччини Реджеп Ердоган сипле погрозами на адресу Ізраїлю, називаючи його терористичною державою через атаки на лікарні та школи в Газі. У свою чергу, ЦАХАЛ наводить доказ, що міністерства та лікарні в анклаві перетворилися на військові склади та скупчення бойовиків. Експерти розповіли виданню "Коментарі", що зараз відбувається в ізраїльсько-хамаському конфлікті та навколо нього, як ситуація може розвиватися далі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

18 листопада 2023, 16:35

Як взагалі юдеї втулили себе серед тих кого ненавидять - арабів? Європейцям вони змогли нав'язати почуття провини за юдейськи вчинки. Тепер європейці сотні років будуть спокутувати уявно провину. Ізраїльський нацизм мститься арабам за те, що ті не бажають брати на себе юдейські забаганки і ставати їхніми покірними рабами, як на це погодились українці.


Новини