Головна Новини Світ ЄС Війна в Україні не перешкода для інвестицій: Угорщина націоналізувала Vodafone
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна в Україні не перешкода для інвестицій: Угорщина націоналізувала Vodafone

За офіційними даними, купівля компанії коштуватиме угорському бюджету 1,7 мільярдів євро.

10 січня 2023, 11:21 comments1447
Поділіться публікацією:

Уряд Угорщини, який зараз очолює прем'єр-міністр Віктор Орбан, у партнерстві з приватною радіостанцією Antenna Hungaria викупив філію британського концерну Vodafone . За даними ЗМІ, дана телекомунікаційна компанія посідає друге місце за доходами і затребуваністю на ринку, поступається вона лише двом конкурентам - Magyar Telekom і німецькій компанії Deutsche Telekom . Відомо, що націоналізація Vodafone обійдеться угорському уряду в 1,7 мільярда євро.

Війна в Україні не перешкода для інвестицій: Угорщина націоналізувала Vodafone

фото тематичне, з відкритих джерел

Раніше влада Угорщини неодноразово заявляла, що санкції, введені країнами Заходу щодо Росії, дуже сильно підкосили економіку країни. Продовжує впливати на зниження "поповнень" державного бюджету безпосередньо й сама війна в Україні, неодноразово писали угорські ЗМІ, посилаючись на звіти уряду.

Вчорашня ж заява міністра економічного розвитку Угорщини Мартона Надь дуже здивувала громадян країн та багато ЗМІ, як вітчизняних, так і зарубіжних. Так, чиновник офіційно заявив про підписання остаточної угоди щодо купівлі угорського представництва британської компанії. Багатьох шокувала не так сама новина про націоналізацію фірми, як сума купівлі, адже, з огляду на попередні заяви влади, бюджет сильно спорожнів за останній рік. Таким чином, виходить, що війна в Україні не так і сильно вдарила по Угорщині, як писалося раніше, адже на інвестування багатомільярдних сум державних грошей під час війни в центрі Європи, здатна піти зараз не кожна країна.

Нагадаємо , раніше наше видання повідомляло про те, які речі у Польщі найбільше здивували українських біженців. Як з'ясувалося, переселенців шокував не так рівень життя поляків, як її образ, культура спілкування та повсюдна толерантність.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини