Головна Новини Світ Польща "Польща нас багато чому навчила": чим здивувала біженців сусідня країна?
commentss НОВИНИ Всі новини

"Польща нас багато чому навчила": чим здивувала біженців сусідня країна?

Толерантність та відсутність корупції – основні моменти, які приємно шокували українців

10 січня 2023, 10:47 comments4008
Поділіться публікацією:

У той час, як російських окупантів дивують унітази та мікрохвильові печі, що знаходяться в українських квартирах і будинках, біженців, які приїхали до Польщі, здивували в сусідній країні зовсім нематеріальні цінності. Приміром, одна з переселенок поділилася з журналісткою місцевого видання своїми враженнями від життя в Польщі. Найбільше дівчина не може звикнути до того, що рівень життя поляків помітно вищий, хоча вони працюють при цьому набагато менше, ніж українці.

"Польща нас багато чому навчила": чим здивувала біженців сусідня країна?

фото тематичне, з відкритих джерел

"Не зрозумію досі, як можна мало працювати і краще жити", — цитує риторичне питання біженки видання Wyborcza.

Автор статті-дослідження Галина Чалимоник каже, що після спілкування з багатьма переселенцями вона сміливо може стверджувати, що більшість українців цінують у Польщі речі, які ґрунтуються не на матеріальних благах, а на цінностях та моралі.

"Тільки у Польщі я змогла побачити наживо, що таке "НЕдискримінація", — розповідає біженка Фіона Кудрявцева, яка пересувається на інвалідному візку. Дівчина додає, що в Україні теж є закон, який нібито має захищати її права, але на практиці він, на жаль, "мертвий".

Крім цього, йдеться у дослідженні журналістки, українців вражає низький рівень корупції у Польщі. Багатьом дуже подобається, як уряд піклується про навколишнє середовище, адже скрізь дуже чисто – зелені газони, клумби, доглянуті парки та сквери, рівні дороги тощо.

Таким чином можна зробити висновок, що нічого такого, чого немає в Україні, у Польщі біженці не побачили. Не побачили, проте відчули, вони "приміряли" на собі зовсім іншу культуру спілкування та поведінки, поринули у більш вільне та толерантне життя без будь-яких забобонів.

Нагадаємо , раніше видання "Коментарі" повідомляло про скандал, який спалахнув в одному з містечок Польщі навколо біженки з України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини