Головна Новини Світ ЄС Влада Чехії назвала умову для зупинки справи про вибухи на складах
commentss НОВИНИ Всі новини

Влада Чехії назвала умову для зупинки справи про вибухи на складах

Раніше прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш переконав міністра юстиції в існуванні єдиної версії події з вибухами у Врбетіце

4 травня 2021, 23:55 comments1023
Поділіться публікацією:

Генеральний прокурор Чехії заявив, за якої умови може бути призупинено кримінальне провадження про вибухи у Врбетіце у 2014 році. За словами чиновника, це станеться, якщо чеська сторона не зможе допитати підозрюваних. Прага звинувачує в диверсії спецслужби РФ, пише РБК-Україна з посиланням на Ceske noviny.

Влада Чехії назвала умову для зупинки справи про вибухи на складах

Влада Чехії назвала умову для зупинки справи про вибухи на складах - фото з відкритих джерел

Раніше прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш заявив, що переконав міністра юстиції країни Марію Бенешову в існуванні єдиної версії події з вибухами у Врбетіце.

"З самого початку я стверджував, що є тільки одна слідча версія про причини вибухів. Можна виключати, що кримінальне провадження закінчиться відкладанням справи, якщо ми не заслухаємо обох підозрюваних або не забезпечимо їх явку", — сказав він.

Нагадаємо, що президента Чехії Мілоша Земана, якого називають другом президента Російської Федерації Володимира Путіна, можуть звинуватити в державній зраді.
Земан потрапив в скандал після того, як розповів у ЗМІ, що правоохоронці розглядають дві версії причин вибухів у Врбетіце у 2014 році: необережне поводження з боєприпасами або втручання агентів іноземних спецслужб (судячи з останніх розслідувань, російських, після чого послідувала взаємна висилка дипломатів між Чехією і РФ). Ряд політиків звинуватив Земана в тому, що він розкрив інформацію, яка є конфіденційною, що може перешкодити слідству і становити загрозу безпеці Чехії.
Як можуть далі розвиватися події всередині Чехії, між Прагою і Москвою? Щоб розібратися з цим питанням, інтернет-видання "Коментарі" звернулося до експертів.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини