Головна Новини Світ ЄС Вже дві країни погрожують порушити єдність ЄС щодо допомоги Україні: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Вже дві країни погрожують порушити єдність ЄС щодо допомоги Україні: деталі

За інформацією The Financial Times, Угорщина та Словаччина загрожують порушити єдність ЄС щодо допомоги Україні

27 жовтня 2023, 07:20 comments1384
Поділіться публікацією:

Фінансова та військова підтримка Євросоюзу відіграла ключову роль у 20-місячній обороні Києва від російської агресії, проте прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан та його новопризначений словацький колега Роберт Фіцо тепер публічно закликають ЄС припинити надавати Україні військову допомогу. А, як відомо, без єдиної позиції в ЄС пакети допомоги Україні затвердити буде вкрай складно. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Financial Times.

Вже дві країни погрожують порушити єдність ЄС щодо допомоги Україні: деталі

Орбан та Фіцо. Фото: із відкритих джерел

Така позиція Будапешта та Братислави – дуже тривожний сигнал для України. Це у коментарі The Financial Times також підтвердив високопосадовець ЄС, який бере участь у проектах з постачання зброї в Україну. Він погодився з тим, що динаміка надання допомоги Україні може серйозно підірвати.

Наголошується, що військова підтримка України з боку ЄС здійснюється на двосторонній основі, але може бути відшкодована з керованого Брюсселем фонду, гроші до якого направляють країни-члени ЄС. Якщо всередині блоку не буде одностайної підтримки допомоги Україні, наповнювати цей фонд фінансуванням буде дуже проблематично.

Видання зазначає, якщо раніше Віктор Орбан практично сам виступав проти продовження військових поставок Україні, то тепер у нього з'явився однодумець – прем'єр Словаччини Роберт Фіцо.

Першими всередині ЄС висловили стурбованість позицією Угорщини та Словаччини лідери країн Балтії, де заявили про неприпустимість послаблення підтримки України з боку ЄС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в ЄС хочуть перевершити КНДР: Литва закликає посилити підтримку України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи слабшає європейська підтримка України – як реагувати на те, що відбувається.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини