Головна Новини Світ ЄС Вжити жорсткіших заходів: євродепутати піддають критиці діяльність Угорщини
commentss НОВИНИ Всі новини

Вжити жорсткіших заходів: євродепутати піддають критиці діяльність Угорщини

Діяльність Угорщини викликає критику з боку Європейського Союзу, які вважають, що політика Орбана постійно суперечить ЄС.

4 серпня 2024, 16:40
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо заявив, що потрібно вжити жорсткіших заходів до Угорщини через політику їх лідера Віктора Орбана. За словами Орпо, Європейський Союз має більш критично оцінювати діяльність Угорщини. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на фінське видання Yle.

Вжити жорсткіших заходів: євродепутати піддають критиці діяльність Угорщини

Прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо. Фото з відкритих джерел

Петтері Орпо заявив, що депутати Європарламенту від Фінляндії вимагають жорстких заходів у зв'язку з діями прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Фінський політик наголосив на необхідності Єврокомісією розглянути візовий виняток згідно з яким Угорщина може у пришвидшеному темпі видавати шенгенські візи для громадян Білорусі та Росії.

"Діяльність Угорщини на посаді голови також має оцінюватися дуже критично. Неможливо постійно суперечити спільною лінією ЄС. Щодо цього потрібно зайняти жорстку позицію", — сказав Орпо.

Прем'єр-міністр Фінляндії додав, що його країна обговорює це питання з іншими країнами Європейського Союзу. Наразі Європейська комісія звернулась з поясненнями до Угорщини щодо прискореної видачі віз для громадян з певних країн.

Нагадаємо, що Угорщина після початку повномасштабного вторгнення Росії активно підтримує зв'язки з Кремлем. Орбан закликає ЄС до співпраці з Росією та зняттю санкції, щоб покращити економіку країни, яка залишається залежна від російських енергоресурсів, тоді які інші країни Європейського Союзу знайшли альтернативу нафти з РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Естонія б'є на сполох та заявляє про небезпеку імміграційної політики Угорщини для ЄС.

Також "Коментарі" писали, що в Угорщині відреагували на різку критику від Польщі через заяви Орбана.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини