Головна Новини Світ ЄС Як довго Україна може розраховувати на підтримку ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Як довго Україна може розраховувати на підтримку ЄС

Європейський Союз планує тривало підтримувати Україну і не лише у військовій сфері

29 березня 2023, 17:17
Поділіться публікацією:

Допомога Україні на рівні всього Європейського Союзу плануватиметься на кілька місяців або років уперед. Про це сьогодні, 29 березня, розповів німецький політолог Андреас Умланд, пишуть "Коментарі". Так, Німеччина збільшить військову й невійськову підтримку України та планує виділити кошти розміром понад 15 млрд євро.

Як довго Україна може розраховувати на підтримку ЄС

Скільки часу Євросоюз буде готовий допомагати Україні

“Я так припускаю, що це десь ось таке планування на три роки вперед тепер. Там просто ось раніше були такі рішення дуже швидкі, які не були заплановані, і тепер це хочуть, мабуть, включити в щорічні бюджети.  Так само як, загалом-то, і на рівні Європейського Союзу це зараз переходить у таку більш заплановану підтримку, яка на кілька місяців або навіть на кілька років наперед планується”, — сказав Умланд.

Він також зазначив, що пріоритетною від Німеччини буде допомога в економічних, інфраструктурних та екологічних проєктах. За його словами, зовнішня політика Німеччини сильно змінилася в аспекті допомоги країнам, що воюють.

“Раніше дуже важко було собі уявити, що Німеччина постачатиме, скажімо, танки Leopard у наявний військовий конфлікт у Східній Європі. І, на жаль, це, звичайно, для України було дуже неприємний і навіть болючий процес. Для Німеччини знадобився час, для того, щоб переробити як би все своє зовнішньополітичне мислення. Це тепер, на щастя, більш-менш відбулося… Але ось це, скажімо, планування цих коштів наперед і постачання танків — це свідчить про те, що, принаймні, що стосується мислення зовнішньополітичного, є справді велике зрушення. І тепер скоріше питання в тому, які Німеччина має можливості, скажімо, у сфері військової підтримки. Скільки в неї є матеріалу, який вона може надати Україні”, — сказав Умланд.

Нагадаємо, "Коментарі" писали раніше, що з початку повномасштабної війни Європейський Союз надав Україні 11,7 млрд євро макрофінансової допомоги.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що Данія створює фонд підтримки України на 7 мільярдів данських крон ($1,01 мільярда) для військової, цивільної та бізнес-допомоги Україні.

Читайте також на сайті "Коментарі" – як зупинити рашистське "криваве доміно".

 

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини