Головна Новини Світ ЄС Як в ЄС відреагували на накази Путіна щодо паспортизації українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Як в ЄС відреагували на накази Путіна щодо паспортизації українців

ЄС засудив дії росії щодо паспортизації українців на окупованих територіях

4 червня 2022, 15:20
Поділіться публікацією:

Країни ЄС засудили підписані президентом росії Путіним накази від 25 та 30 травня про спрощену систему видачі паспортів рф українцям на окупованих росіянами територіях, зокрема в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях. Про це йдеться в заяві представника ЄС Жозепа Борреля.

Як в ЄС відреагували на накази Путіна щодо паспортизації українців

Фото ілюстративне / Pixabay

Євросоюз не визнаватиме паспортів рф, які нав'язані українцям в процесі загарбницької війни та політики анексії українських територій агресором. Європа також засудила створення на окупованих територіях України органів незаконної російської окупаційної влади, нав'язування обігу грошової одиниці рф, нової навчальної програми, російської мови в школах,

В заяві наголошується, що спроба змінити статус частин території України — це порушення міжнародного права, Статуту ООН та Конституції України, це підриває суверенітет і територіальну цілісність України й не буде визнано Євросоюзом.

В свою чергу ЄС закликає росію негайно вивести свої війська та військову техніку з території України й наголошує, що політичне керівництво росії та всі інші порушники міжнародного права понесуть покарання за свої злочини.

Як повідомляв портал "Коментарі", Байден висловився щодо ідеї Кісінджера про обмін українських територій на мир з агресором. Президент США Джо Байден відповів журналістам на питання про українські території, які Генрі Кісінджер під час промови в Давосі пропонував віддати росії в обмін на припинення війни. Про це повідомляють на сайті Білого дому.

Також ми писали, чи смерть російського диктатора Путіна зупинить війну в Україні й за яких умов це може зіграти на руку нашій державі. Радник голови Офісу президента України (ОПУ) Олексій Арестович заявив, що коли помре російський диктатор Володимир Путін, війна в Україні стане нікому з його оточення не потрібною. Однак експерти висловили інші думки, говорять, все залежить від того, хто прийде до влади як наступник диктатора.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини