Головна Новини Світ ЄС Яке покарання загрожує винним у авіакатастрофі малайзійського літака Boeing-777
commentss НОВИНИ Всі новини

Яке покарання загрожує винним у авіакатастрофі малайзійського літака Boeing-777

Прокурори наголосили, що найжорсткіше покарання для винних в авіакатастрофі Boeing-777 - довічне ув'язнення

21 грудня 2021, 14:35
Поділіться публікацією:

У понеділок в Амстердамі прокурори у справі про авіакатастрофу літака Boeing 777 почали оприлюднювати докази про причетність до цього трьох росіян та українця. Планується, що прокурорам знадобиться три дні, щоб ознайомити суддів з обвинуваченням на слуханнях. Про це пише euronews.

Яке покарання загрожує винним у авіакатастрофі малайзійського літака Boeing-777

Літак Malaysia Airlines, фото з Twitter

Четверо підсудних причетні до того, що пасажирський літак Malaysia Airlines був збитий над територією України в 2014 році. Наступне судове засідання відбудеться у середу, 22 грудня.

Тоді суд розгляне клопотання прокурорів про покарання для чотирьох підозрюваних. Повідомляється, що максимальне покарання – це довічне ув’язнення. Надалі слухання відбудуться в березні, а остаточні вердикти мають оголосити до кінця 2022 року.

Справу розглядає суд в Амстердамі. Жоден з чотирьох підозрюваних не з'явився на суд. Тільки росіянин Олег Пулатов має голландських адвокатів, які представляють його в суді. За словами юристів, їх підзахисний заперечує свою причетність до авіакатастрофи. В справі фігурують четверо підозрюваних: Олег Пулатов, Ігор Гіркін, Сергієм Дубинський, українець Леонід Харченко.

Судові засідання розпочалися ще в березні 2020 року. За даними розслідування, літак збили ракетою "Бук", яку привезли з російської бази, а потім відправили назад. Тоді загинуло 298 пасажирів та членів екіпажу з різних країн світу. Літак прямував до Куала-Лумпура.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Нідерландах на фінішну пряму виходить справа збитого боїнгу MH17 у небі над Донбасом.

Раніше ми писали, що голландець Йос Джаннотен звернувся до президента Росії Володимира Путіна з проханням взяти на себе відповідальність за збитий боїнг в 2014.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини