Головна Новини Світ ЄС Залаштунки брюссельських самітів: як війна в Україні змінила Європу?
commentss НОВИНИ Всі новини

Залаштунки брюссельських самітів: як війна в Україні змінила Європу?

За даними німецького журналіста, лише на навчання українських військових ЄС уже витратив понад 12 мільярдів євро.

4 січня 2023, 23:50
Поділіться публікацією:

Днями в авторитетному і досить читаному серед громадян західних країн журналі "Тиждень у Європі", вийшов огляд головних подій економіки, політики та культури. Журналісти, за сумною традицією, не могли забути про тему, пов'язану з війною в Україні, яка щодня зазнає "небесних" атак з боку Росії.

Залаштунки брюссельських самітів: як війна в Україні змінила Європу?

Фото тематичне, з відкритих джерел


Війна, розпочата Російською Федерацією в центральній точці Європи, звичайно ж, сильно вдарила по економіці провідних держав шенгенскої зони, проте тим самим, повідомляє польське видання Wyborcza.pl, російське вторгнення показало, наскільки країни Заходу дружні, адже всі вони раптово згуртувалися, щоб підтримати Україну в тяжку хвилину.


Кореспондент ARTE у Брюсселі в останньому випуску свого блогу розповів про ключові питання, які обговорюються на різних зустрічах європейських чиновників. Так, наприклад, за даними журналіста, за останні 11 місяців Європа загалом виділила понад 12 мільярдів євро на оснащення та навчання української армії. Варто зазначити, що йдеться виключно про підтримку Збройних сил України, на фінансування допомоги біженцям було виділено додаткові кошти.


Крім цього, співробітник ЗМІ додав, що незважаючи на криваву війну в географічному центрі Європейського союзу, серед ключових політиків Європи останнім часом часто обговорюється питання щодо утилізації та переробки харчових відходів, обсяг яких збільшується з кожним днем.


Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що польський історик, професор торунського університету назвав Німеччину країною, яка наперед знала про напад Росії на Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини