Головна Новини Світ Польща В Польщі заявили, що Росія заздалегідь погодила напад на Україну з Німеччиною
commentss НОВИНИ Всі новини

В Польщі заявили, що Росія заздалегідь погодила напад на Україну з Німеччиною

Войцех Полак є відомим польським істориком, професором Університету Миколи Коперника в Торуні та членом Колегії Інституту національної пам'яті

4 січня 2023, 14:10 comments10079
Поділіться публікацією:

Член Колегії Інституту національної пам'яті, відомий польський історик Войцех Полак, напередодні Нового року заявив, що російська агресія проти України була ретельно спланована і заздалегідь узгоджена з Німеччиною. Своїми роздумами професор та викладач Університету Миколи Коперника у Торуні поділився у рамках виступу в ефірі телеканалу ТБ Труам, передає видання Wyborcza.

В Польщі заявили, що Росія заздалегідь погодила напад на Україну з Німеччиною

Войцех Полак, з відкритих джерел

"Звичайно ж, німці це всіляко заперечуватимуть, але схоже, що напад Росії на Україну був погоджений з Німеччиною заздалегідь. Це мала бути дуже маленька і швидка війна, принаймні Путін так хотів. Він думав, що захопить Україну за кілька тижнів, а її громадяни зустрічатимуть російських солдатів із квітами та почестями", — каже Полак.

Коментуючи війну в Україні, польський історик наголосив на тому, що амбіції Росії та Німеччини дуже схожі, обидві ці країни, за його словами, хочуть отримати контроль над Євразією, проте до сьогодні всі їхні спроби були безуспішними.

"Що ми бачимо? Основна концепція Німеччина тримається на Північному потоці 1 та Північному потоці 2. З одного боку – це країна, яка є основним дистриб'ютором російської енергії по всій Європі, з іншого боку – це провідна держава Євросоюзу, яка вирішує головні питання та поступово витісняє вплив США з ЄС. Чи варто ще щось говорити?", — підсумував Полак, коментуючи останні події у світі.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що найбільша нафтопереробна компанія Польщі продовжила працювати з Росією, незважаючи на її вторгнення в Україну та вбивства мирного населення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини