Головна Новини Світ ЄС ЗМІ дізналися, хто може обійняти ключові керівні посади в ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, хто може обійняти ключові керівні посади в ЄС

Кандидати на ключові посади в ЄС майже узгоджені

12 червня 2024, 16:12
Поділіться публікацією:

Чотири ключові кандидатури на керівні посади в ЄС майже узгоджені. Цей процес відбувається надзвичайно швидко. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє рейтингове видання "Politico".

ЗМІ дізналися, хто може обійняти ключові керівні посади в ЄС

Європейський Союз. Фото: з відкритих джерел

Автори матеріалу зазначають, голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн вступить на другий термін як президент Європейської комісії. Незважаючи на різні чутки про те, що їй можуть перешкодити вдруге обійняти важливу посаду, швидше за все Урсула фон дер Ляєн знову стане головою Єврокомісії.

Зазначається, що Європейська народна партія, яка залишається найбільшою політичною силою після європейських виборів, хоче гарантувати другий п'ятирічний мандат фон дер Ляєн.

Колишній прем'єр Португалії Антоніу Кошта є лідером у гонці за постом президента Європейської ради, який зараз обіймає Шарль Мішель.

Однак, як зазначають у виданні, справа ще не вирішена, адже кандидатуру Кошти все ще можуть ускладнити "проблеми із законом" через оголошення йому прокуратурою підозри у зловживанні впливом минулого року.

Також за даними ЗМІ, чинна президент Європейського парламенту Роберта Мецола отримає ще один термін на два з половиною роки на цій же посаді. Але останнє слово щодо цього рішення залишається за самим парламентом, а не за лідерами ЄС.

Основною претенденткою на посаду глави зовнішньополітичного відомства, яку зараз обіймає Жозеп Боррель, є прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас.

У Politico додали, що план погодження на посади очікується під час неформальної вечері, наміченої для лідерів блоку на 17 червня.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як свідчать підсумки виборів до Європарламенту, Європейська народна партія (ЄНП) хоч і здобуває перемогу, проте втрачає кількісно. Зрештою, з великою ймовірністю ми отримаємо Європарламент, де праві партії всі разом, ймовірно, матимуть математичну більшість. Як повідомляє Politico, ця ситуація викликала значний інтерес у Росії. Зокрема, Кремль радіє поразці партій Макрона та Шольца з огляду на те, як ті підтримують Україну. Що означає нова конфігурація сил Європарламенту для України? Чи можуть результати цих виборів вплинути як на сам ЄС, так і на його подальшу підтримку України? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини