Головна Новини Світ ЄС ЗМІ дізналися, які гарантії безпеки Україні погодили у ЄС: чому під грифом "конфіденційно"
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, які гарантії безпеки Україні погодили у ЄС: чому під грифом "конфіденційно"

Європейські посли нещодавно погодили текст документу

11 травня 2024, 15:50 comments3995
Поділіться публікацією:

Враховуючи, що Україна дуже потребує підтримки союзників, адже на її території триває повномасштабна війна, Євросоюз планує надати Києву гарантії безпеки не пізніше початку липня. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише німецьке видання "Welt", посилаючись на проект документа.

ЗМІ дізналися, які гарантії безпеки Україні погодили у ЄС: чому під грифом "конфіденційно"

Україна – ЄС. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться про те, що посли 27 держав-членів ЄС нещодавно погодили текст на 11 сторінках під грифом "конфіденційно", документ зараз обговорюють Європейська служба зовнішніх справ та український уряд

"Європейський Союз хоче взяти перед Україною широкі зобов'язання щодо безпеки... Вони стосуються політичної, військової та економічної допомоги та розраховані на вступ України до ЄС та НАТО", — зазначає "Welt".

За даними видання, у проекті документа йдеться, що в майбутньому Євросоюз обіцяє Києву продовження поставок летальної та нелетальної зброї, продовження навчання військових, допомогу у реформуванні сектору безпеки, підтримку у розмінуванні країни та співробітництво у протидії гібридним загрозам та кібератакам. Згідно з документом, ЄС не має наміру відправляти своїх військових на допомогу Україні, щоб протидіяти агресії РФ.

Варто зазначити, що гарантії безпеки для України надали вже низка західних держав, у тому числі Великобританія, Данія, Франція та Німеччина. Також продовжуються переговори щодо гарантій безпеки для української держави з боку США.

Спікер Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі заявив, що переговори Києва та Вашингтона щодо гарантій безпеки для України продовжуються. Наразі українська сторона зайнята уточненням своїх потреб.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини