Головна Новини Світ ЄС Зробили нову пропозицію: в ООН закликали Кремль повернутися до "зернової угоди"
commentss НОВИНИ Всі новини

Зробили нову пропозицію: в ООН закликали Кремль повернутися до "зернової угоди"

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав Росію повернутися до "зернової угоди"

24 липня 2023, 18:35
Поділіться публікацією:

Генсек ООН Антоніу Гутерреш закликав РФ повернутися до "зернової угоди" після того, як він зробив Кремлю нову пропозицію. Про це повідомляє Askanews.

Зробили нову пропозицію: в ООН закликали Кремль повернутися до "зернової угоди"

Антоніу Гутерреш (фото із відкритих джерел)

"Я закликаю Росію повернутися до реалізації Чорноморської ініціативи відповідно до моєї останньої пропозиції", — заявив генеральний секретар.

За його словами, сьогодні Росія та Україна забезпечують ключову роль у забезпеченні продовольчої безпеки у всьому світі.

Гутерреш заявив, що зі своєї сторони підтверджує, що підтримує забезпечення доступу на ринки усього світу продовольства, добрив як з України, так і Росії. Тож у такий спосіб, продовольча безпека нібито буде "забезпечена для всіх".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Путін озвучив свою версію, чому РФ вийшла із зернової угоди. Росія ухвалила рішення вийти із "зернової угоди", оскільки вона нібито не виправдала гуманітарного призначення щодо зниження ризиків голоду в країнах Африки, Азії та Латинської Америки, які вважаються одними із найбідніших на Землі. Про це йдеться у статті президента РФ Володимира Путіна "Росія та Африка: поєднуючи зусилля для миру, прогресу та успішного майбутнього", яку оприлюднив Кремль. 

У статті Путін каже, що Москва спочатку дала згоду на участь у зерновій угоді, щоб не допустити проблеми із нестачею продовольства у країнах Африки, Азії та Латинської Америки.

Однак зернова угода, за версією російського диктатора, "безсоромно використовувалася виключно для збагачення великого американського та європейського бізнесу". За інформацією Путіна, за час дії угоди понад 70% вантажів, що експортуються з України, були направлені до країн, громадяни яких мають середній і високий рівень достатку. Тоді як низка країн, таких як Ефіопія, Судан, Сомалі, Ємен та Афганістан, які мали отримати українське зерно насамперед, отримали лише 3% продовольства з України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини