Головна Новини Світ ЄС Зроблять більше, ніж обіцяли. Стало відомо, скільки снарядів отримають ЗСУ від Чехії
commentss НОВИНИ Всі новини

Зроблять більше, ніж обіцяли. Стало відомо, скільки снарядів отримають ЗСУ від Чехії

У міністерстві закордонних справ Чехії повідомили про те, що вони готові передати Україні більше снарядів, ніж планувалося раніше, повідомляє Bloomberg

26 березня 2024, 19:04
Поділіться публікацією:

Голова міністерства закордонних справ Чехії, Ян Ліпавський, повідомив, що в рамках ініціативи країни щодо закупівлі боєприпасів Україна може отримати до 1,5 мільйона снарядів.

Зроблять більше, ніж обіцяли. Стало відомо, скільки снарядів отримають ЗСУ від Чехії

Снаряди для України

За словами Ліпавського, чеська ініціатива, яка передбачає закупівлю 800 тисяч снарядів для України за межами Європейського Союзу, вже показує свої результати.

Міністр повідомив, що чеська ініціатива уже допомагає Україні ефективніше вести бойові дії, оскільки Сили оборони мають впевненість у тому, що матимуть свіжі боєприпаси.

При цьому очільник МЗС відмовився уточнювати, скільки часу знадобиться для поставок снарядів на передову. Втім Ліпавський додав, що Україна може отримати більше боєприпасів, ніж планувалося спочатку.

"Ми можемо зробити набагато більше, ніж було спочатку оголошено"
, — підкреслив міністр закордонних справ, вказавши на 1,5 мільйона снарядів як потенційний обсяг поставок для України.

У той же час Ліпавський зауважив, що ініціатива Чехії недостатня для підтримки України, і фінансування перших поставок боєприпасів слід проводити до їхньої відправки.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що президент Чехії Петер Павел започаткував ініціативу, яка працює над тим, щоб закуповувати для Збройних сил України необхідні снаряди. До цієї ініціативи долучилося близько двох десятків країн, які виділили кошти на закупівлю боєприпасів для Сил оборони.

За попередньою інформацією, першу партію снарядів Сили оборони отримають на початку червня. При цьому відомо, що ЗСУ дуже потрібні снаряди на фронті. Один час військові відверто говорили про "снарядний голод" на фронті.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини