Головна Новини Світ Європа Чехія ініціює закупку великої партії снарядів для України: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Чехія ініціює закупку великої партії снарядів для України: деталі

Для української армії закуплять 800 тисяч боєприпасів

7 березня 2024, 19:57
Поділіться публікацією:

Президент Петр Павел повідомив, що Чехія зібрала необхідні кошти для купівлі 800 тисяч снарядів для Збройних сил України.

Чехія ініціює закупку великої партії снарядів для України: деталі

Чехія закупить снаряди для України. Фото з відкритих джерел

За словами президента Чехії, найближчим часом уряд його країни підпише меморандум з 18-ма державами, які долучилися до ініціативи, та надасть детальну інформацію про графік та подальші кроки. Зокрема, Петр Павел планує повідомити, які саме держави долучилися до ініціативи та які суми коштів надали для придбання снарядів.

Петр Павел припустив, що у найближчі тижні придбані за межами Європейського Союзу боєприпаси можуть прибути в Україну.

Президент Чехії додав, що "тепер все залежить від майстерності наших компаній та міністерства оборони, щоб прискорити весь цей процес".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що своєю заявою про можливість відправлення до України іноземних військовослужбовців президент Франції Еммануель Макрон показав відсутність єдності у Європі, вважає військовий експерт Микола Бєлєсков. За словами експерта, президент Франції — людина крайнощів, яка довго виступала за перемовини з РФ, а тепер підтримує найрадикальніші рішення.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російський актор, відомий адепт диктатора Володимира Путіна та прихильник вторгнення РФ в Україну Іван Охлобистін несподівано заявив, що внаслідок російської агресії захоплені території Донецької області перетворилися на справжній смітник. За словами Івана Охлобистіна, російська влада відправляє на Донбас акторів, політиків, коміків та блогерів, щоби вони спокутували провину перед Кремлем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.ctk.cz/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини