Головна Новини Світ Європа Аеропорт в Нідерландах проводить експеримент з поросятами
commentss НОВИНИ Всі новини

Аеропорт в Нідерландах проводить експеримент з поросятами

В Нідерландах борються з птахами біля аеропорту

30 вересня 2021, 18:40
Поділіться публікацією:

Біля злітно-посадкових смугам аеропорту "Схіпгол" розташовані поля, на які щорічно прилітають гуси, щоб пастися. Про це пише сайт Dutch News.

Аеропорт в Нідерландах проводить експеримент з поросятами

Свині на фермерських полях, фото Schiphol

Цьогоріч аеропорт вирішив вдатися до радикальних методів боротьби з птахами, що стикаються з літаками в повітрі. Тому аеропорт проводить шеститижневий експеримент. На поля випустили 20 свиней місцевої свиноферми Buitengewone Varkens, які будуть доїдати залишки врожаю на полях, аби ті не дісталися гусям. Ферма часто віддає тварин "в оренду" фермерам для того, щоб тварини "працювали" на полях, коли ті підростуть, їх ріжуть.

На полях росли цукрові буряки, тепер залишками врожаю на площі понад 2 км ласують свині. Одну ділянку поля лишили недоторканою й очікують порахувати скільки туди прилетить гусей.

"Успіх проекту буде вимірюватися за допомогою спеціального радіолокатора для птахів, який картографуватиме райони в Схіпголі та його околицях, які найбільше відвідують птахи, а також за допомогою візуальних спостережень", — розповіли в адміністрації аеропорту.

Птахів від злітно-посадкових смуг відлякують лазерними променями, звуковими сигналами, над цим працюють 20 диспетчерів цілодобово. Однак птахи все ще прилітають до зони приземлення літаків.

За даними Схіпгола, щорічно фіксують десятки зіткнень літаків з гусями. В середньому трапляється майже 7 зіткнень на кожні 10 тисяч польотів.

Як повідомляв портал "Коментарі", в аеропорту у Вашингтоні посилять заходи безпеки напередодні мітингу прихильників Трампа. Спікер Палати представників Ненсі Пелосі заявила, що про мітинг і його учасників є інформація, а правоохоронні органи будуть реагувати відповідно. Навколо Капітолію звели паркан перед імовірним мітингом. Планується акція на підтримку активістів, штурмували Капітолій 6 січня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини