Головна Новини Світ Європа Австрія створює новий альянс європейських держав: яка мета нового союзу
commentss НОВИНИ Всі новини

Австрія створює новий альянс європейських держав: яка мета нового союзу

Нова коаліція буде проти взаємного державного боргу

18 січня 2022, 17:55
Поділіться публікацією:

Австрія прагне створити власний союз з іншими "ощадливими" країнами в єврозоні, щоб повернути більше контролю над своїми фінансами з блоку. Про це повідомляє Express.

Австрія створює новий альянс європейських держав: яка мета нового союзу

Магнус Бруннер, міністр фінансів Австрії - фото з відкритих джерел

Магнус Бруннер, міністр фінансів Австрії, заявив, що хоче організувати коаліцію північноєвропейських держав. Поштовх до подальшої економічної незалежності з’явився, оскільки пандемія коронавірусу дала окремим державам-членам більше гнучкості щодо того, як використовувати кошти ЄС у власній країні.

За даними Report-K, новинного сайту, який базується в Кельні, країни, які розвинули фінансову свободу під час пандемії, такі як Австрія та сусідня Німеччина, під час кризи діяли краще, ніж інші держави.

Бруннер сказав німецькій газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung: "Ось чому ми шукаємо союзників. Звичайно, ми сподіваємося, що Німеччина буде тут поруч з нами".

Нова коаліція, яку Австрія обговорить на майбутній зустрічі, була б проти взаємного державного боргу – практики об’єднання відповідальності за запозичення.

Ця практика обговорювалася в ЄС після кризи в єврозоні як спосіб для сильних економік підтримувати слабкіші, дозволяючи їм позичати з меншим ризиком дефолту по кредитах.

Спалах COVID-19 в Європі відновив заклики до взаємного боргу.

Бруннер сказав: "Я хочу дослідити, чи зможемо ми сформувати групу "держав відповідальності", мета якої — повернутися на шлях більш стійкої фінансової політики в середньостроковій перспективі".

Говорячи про коаліційний пакт, підписаний політиками німецького уряду на чолі з Олафом Шольцом, міністр фінансів Австрії прокоментував: "Є чітка прихильність до Європейського пакту стабільності та зростання, повернення до стабільних фінансів після кризи".

Як повідомляли раніше "Коментарі", Всесвітня організація охорони здоров’я попередила, що можуть з'явитися нові мутовані варіанти коронавірусу, проти яких вакцини будуть неефективними. Таким чином прогнозів, коли завершиться пандемія, зробити не можливо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини