Головна Новини Світ Європа Австрійські депутати зробили акцію протесту під час виступу Зеленського: хто вони
commentss НОВИНИ Всі новини

Австрійські депутати зробили акцію протесту під час виступу Зеленського: хто вони

Ультраправі депутати австрійського парламенту провели акцію протесту. Проросійські парламентарі вважають, що Австрія порушує свій нейтральний статус допомагаючи Україні.

30 березня 2023, 12:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Проросійські члени партії "Свободи" (FPO) вирішили залишити нижню палату австрійського парламенту під час промови президента України Володимира Зеленського. Таким чином ультраправа партія вирішила продемонструвати протест, адже на їх думку Австрія порушує нейтралітет. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Австрійські депутати зробили акцію протесту під час виступу Зеленського: хто вони

Зеленський виступає у парламенті Австрії. Фото: Reuters

Президент України звернувся до австрійських урядовців через відеозв’язок та подякував за гуманітарну допомогу, наголосивши на важливості проєкту з розмінування до якого залучена європейська країна.

Проросійська партія Австрії FPO підготувала акцію протесту, адже вважає, що такі дії порушують нейтралітет країни.

"Сумно, що FPO є єдиною партією в парламенті, яка серйозно сприймає наш незмінний нейтралітет, тим самим виступаючи за мир", — заявив лідер FPO Герберт Кікл.

Ультраправі депутати, які покинули парламент під час промови Зеленського залишили таблички на своїх столах, які містили написи "простір для нейтралітету" або "простір для миру". Партія FPO має третє місце за кількістю депутатів у нижній палаті парламенту Австрії.

Австрія підтримує Україну публічно, проте заявляє, що не може надсилати озброєння через свій нейтральний статус.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна має пропозицію до енергетичних компаній, які отримали надприбутки через війну.

Також "Коментарі" писали про Швецію, яка критично відреагувала на шантаж Угорщини щодо вступу до НАТО. Угорці не хочуть ратифікувати вступ скандинавської країни до військового альянсу та виставляють умови.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Yevgen

30 березня 2023, 19:01

2023 ТАК - Раша - зло а Уркаїна ІСЧАДІЕ АДА ? ... НАВІЩО БРЕХАТИ ? Непотрібно клепати ЯРЛИКИ ... ТАК як Голобородька слухати нехотів - НИХТО !


Новини