Головна Новини Світ НАТО Швеція критично відреагувала на шантаж Угорщини щодо вступу до НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Швеція критично відреагувала на шантаж Угорщини щодо вступу до НАТО

Очільник МЗС Швеції Тобіас Більстрьом відповів, що його країна не погодиться укладати угоди з Угорщиною заради вступу до НАТО.

29 березня 2023, 13:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Угорщина виставила умову Швеції за якої погодиться ратифікувати договір про вступ скандинавської країни до НАТО. Швеція критично поставилась до такого шантажу з боку Угорщини. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".

Швеція критично відреагувала на шантаж Угорщини щодо вступу до НАТО

Очільник МЗС Швеції Тобіас Більстрьом. Фото з відкритих джерел

Керівник апарату прем’єра Угорщини Балаш Орбан заявив, що його країна готова ратифікувати вступ Швеції до НАТО, якщо скандинавська країна виконає угорські умови. Угорщина чекає "запевнень", що Швеція не буду втручатись у внутрішню політику країни. На такі заяви відповів очільник МЗС Швеції Тобіас Більстрьом, який сказав, що Стокгольм не буде надавати ніяких гарантій для Угорщини.

"Немає ніяких спеціальних меморандумів, немає ніяких спеціальних угод з Угорщиною, і ми не маємо наміру їх укладати", – сказав міністр закордонних справ Швеції.

У приклад Більстрьом поставив Фінляндію.

"Зазначу, що Фінляндія, чий протокол було щойно ратифіковано має точно такі ж погляди на питання верховенства права, як і Швеція, так само як і ЄС", — говорить очільник МЗС Швеції.

Нагадаймо, що після нападу Росії на Україну Фінляндія та Швеція подали заявки на вступ до НАТО. Наразі лише дві країни не ратифікували угоди — Угорщина та Туреччина. Туреччина погодилась найближчими місяцями проголосувати за угоду Фінляндії, а через скандал з підпалом Корану у Стокгольмі відмовилась ратифікувати угоду зі Швецією. Своєю чергою Угорщина з невідомих причин вирішила голосувати за прийняття скандинавських країн до НАТО окремо.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що МЗС Росії відреагувало на рішення про вступ Фінляндії до НАТО.

Також "Коментарі" писали про те, що угорці знайшли винного у рекордній інфляції. Виявилось, що це не Росія і не Орбан.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини