Головна Новини Світ Європа Чехія заявила, що підтримає Україну: що планують надати
commentss НОВИНИ Всі новини

Чехія заявила, що підтримає Україну: що планують надати

Чеський уряд може надати українцям боєприпаси та озброєння

20 січня 2022, 12:56
Поділіться публікацією:

Уряд Чехії планує допомогти українцям з огляду на загострення ситуації та накопичення російських військ біля її кордонів. Про це розповіла міністр оборони Яна Чернохова в інтерв’ю газеті Hospodářské noviny.

Чехія заявила, що підтримає Україну: що планують надати

Чехи готові допомогти українцям, фото з відкритих джерел

За її словами, Чехія готова відправити або продати військові матеріали Україні. Втім, спочатку чеський уряд має узгодити постачання озброєння та боєприпасів для українців з країнами Вишеградської групи, Прибалтики, Німеччиною, Австрією.

Міністр зазначила, що Чехія завжди була на боці України, тому в разі необхідності уряд докладе зусиль для того, що надати Україні допомогу.

Наразі тривають перемовини міністра оборони Чехії разом з головнокомандувачем чеської армії Алешем Опата з цього питання.

До Праги має приїхати очільник Збройних сил України генерал Валерій Залужний з офіційним візитом. Крім цього, чеське видання EURACTIV повідомляє, що в лютому-березні до України прибудуть чеські спецназівці, щоб проводити в Україні спільні  військові навчання "Срібна шабля 2022" відповідно до плану НАТО щодо розвитку Збройних Сил України.

Як повідомляв портал "Коментарі", Міністерство національної оборони Литви повідомило, що українські армійці отримають броньовані жилети та балістичні пояси. Загальна сума гуманітарної допомоги — більше 677 тисяч євро.

Також ми писали, що внаслідок санкційного тиску Москва не змінить своєї позиції і не поверне Крим Україні. Саме тому продовження санкцій шкодить торговим відносинам між партнерами, шкодить економічним відносинам. Таку заяву зробив віце-прем'єр, міністр економіки Словаччини Ріхард Сулік



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Вова

20 січня 2022, 21:33

Всем миром грудью станем на защиту украинской колонии израиля


Новини