Головна Новини Світ Європа Через підпал вогонь загрожує ще одній столиці Європи
commentss НОВИНИ Всі новини

Через підпал вогонь загрожує ще одній столиці Європи

Пожежа швидко поширювалася та загрожувала будинкам місцевих жителів столиці Чорногорії

9 серпня 2021, 09:35
Поділіться публікацією:

Європа страждає від лісових пожеж та високої температури. Про пожежу біля столиці Чорногорії Подгориці повідомив у Twitter міський голова Іван Вукович. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на місцеві ЗМІ Чорногорії.

Через підпал вогонь загрожує ще одній столиці Європи

Лісова пожежа біля столиці Чорногорії, фото RTCG

"Поки наші колеги вдень і вночі охороняють Горицю та Любовича, хтось "скористався можливістю" і розпалив пожежу на Мало-Брдо", — написав Іван Вукович.

Відомо, що вогонь спалахнув неподалік житлового району на пагорбі Мало-Брдо у Подгориці та наближався до будинків жителів столиці. Вітряна погода сприяла поширенню полум'я. Стихія вже загрожувала місту, оскільки вогонь поширювався дуже близько до будівель. Деякі місцеві жителі до приїзду пожежників самостійно гасили траву, що загорілася біля їхніх дворів.

Через підпал вогонь загрожує ще одній столиці Європи  - фото 2

Однак місцеві пожежники все-таки ліквідували вогнище. Частина вогнеборців чергували біля інших житлових масивів та охороняли пагорби Горицю і Любович протягом ночі, аби запобігти лиху.

Міський голова Подгориці вважає, що пожежу спричинив підпал й жадає розслідування причини спалаху пожежі.

Зазначається, що пагорби Мало-Брдо, Гориця та Любович озеленюють місцеві жителі, висаджуючи туди сосни та інші дерева. Ці насадження допомагають очищувати повітря у столиці. Втім, на них вже неодноразово розводили вогнища і робили підпали.

Через підпал вогонь загрожує ще одній столиці Європи  - фото 3

Місцеві мешканці називають підпали катастрофою. За їх словами, на пагорбі пожежа знищила дорогу та чимало дерев.

У соцмережах люди радять прийняти закон про покарання паліїв у терміновому порядку. Говорять, що покарання за злочин має бути у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років. Тоді робити підпали нікому не захочеться.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Греції евакуйовували людей з населених пунктів. Там вже понад тиждень борються зі стихією. Лісові пожежі знищили декілька гектарів лісу та зруйнували будинки. Допомагати місцевим туди вирушило сто українських пожежників із дев'яти областей.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини