Головна Новини Світ Європа Через шантаж Росії в ОБСЄ буде головувати нова країна
commentss НОВИНИ Всі новини

Через шантаж Росії в ОБСЄ буде головувати нова країна

Наступного року головою ОБСЄ стане Мальта, адже Естонія отримала вето від Росії.

27 листопада 2023, 16:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Рада ОБСЄ надіслала рекомендації міністрам закордонних справ 57 держав щодо нової країни, яка буде головувати в організації. За цими рекомендаціями керівником ОБСЄ стане Мальта. Така ситуація виникла через тиск Росії, яка заблокувала головування Естонії.

Через шантаж Росії в ОБСЄ буде головувати нова країна

Голова ОБСЄ Буяр Османі. Фото з відкритих джерел

Чинний голова ОБСЄ Буяр Османі розповів, що країни змогли узгодити деталі та обрали нову державу, що стане головою організації на наступний рік.

"Важливе рішення, що відкриває шлях до консенсусу щодо головування в ОБСЄ у 2024 році, яке має бути підтверджено на Раді міністрів закордонних справ у Скоп'є", — повідомив Буяр Османі у соціальній мережі X.

Керівник ОБСЄ висловив вдячність Мальті, яка вирішила погодитись взяти на себе керівництво організацією у 2024 році.

Нагадаємо, що Росія виступила проти обрання Естонії на голову організації ОБСЄ. Москва наклала на таке рішення вето. Таким чином Рада ОБСЄ почала шукати інші країни, які б могли зайняти місце Естонії. Мальту обрали як компромісний варіант, адже країна висловлює нейтралітет, однак засудила агресію РФ, як член ЄС.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Генсек НАТО Єнс Столтеберг зробив заяву щодо мирних переговорів між Україною та Росією. За його словами НАТО повинно надати Україні таку підтримку, яка зможе відвоювати якомога більше територій.

Також "Коментарі" писали, що Путін назвав те, що саме Захід не очікував від Росії. За словами президента РФ, попри санкції заходу після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, російська економіка та банківська сфера не сильно постраждала.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини