Головна Новини Світ Європа Чи невдовзі в Україні з'являться: миротворці що говорять у ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи невдовзі в Україні з'являться: миротворці що говорять у ЄС

Лідери європейських країн стурбовані чутками про перекидання військ КНДР в Україну

сьогодні, 16:32
Поділіться публікацією:

Держави Євросоюзу можуть серйозно порушити питання відправлення європейських миротворців до України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico".

Чи невдовзі в Україні з'являться: миротворці що говорять у ЄС

Миротворці. Фото з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс висловив думку, що інформація про допомогу Росії від КНДР вимагають рішучіших кроків від партнерів України.

"Якщо інформація про те, що російські каральні загони оснащені північнокорейськими боєприпасами та військовослужбовцями, підтвердиться, нам доведеться повернутися до "європейських чобіт на українській землі" та інших ідей, запропонованих Макроном", — зазначив міністр.

Глава МЗС Литви додав, що Європа продовжує діяти пасивно. Проте він упевнений у здатності союзників України вжити всіх необхідних проактивних кроків для вирішення конфлікту.

Видання нагадує, що, починаючи з лютого 2024 року, президент Франції Еммануель Макрон почав активно просувати ідею розміщення французьких військ на території України. щоправда, згодом ця ідея, не знайшовши підтримки серед інших європейських лідерів, підзатихла. Зокрема, канцлер Німеччини Олаф Шольц швидко припинив такі ініціативи, заявивши, що "жодних сухопутних військ і солдатів на українській землі, відправлених туди європейськими країнами чи державами НАТО, не буде".

За словами анонімного консервативного депутата ЄС, у Європі розглянуть можливість відправлення миротворців до України лише після завершення війни. Європейські політики не бажають допустити ескалації конфлікту.

Західні чиновники зазначили, що якщо інформація про відправку військових КНДР в Україну підтвердиться, це означатиме серйозну ескалацію. Міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель-Барро наголосив, що такий сценарій "виведе конфлікт на новий етап".

Західні союзники України стурбовані повідомленнями, що Північна Корея відправляє тисячі своїх солдатів на допомогу Росії у війні проти України. Незважаючи на це, міністр оборони США Ллойд Остін та генсек НАТО Марк Рютте відмовилися підтвердити пряму участь Пхеньяну у конфлікті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Рютте розповів, чи приведе відправка військ КНДР до значної ескалації у війні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини