Головна Новини Світ Європа Чому ціни на їжу в Європі злетять до небес
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому ціни на їжу в Європі злетять до небес

Зростання вартості енергії в Європі постало під загрозу постачання продуктів

18 вересня 2021, 11:40
Поділіться публікацією:

Зростання вартості енергії в Європі поставило під загрозу поставки продуктів. Як повідомляє Bloomberg, скорочення поставок продовольства призведе до стрибка цін на їжу.

Чому ціни на їжу в Європі злетять до небес

Ціни на їжу в Європі, фото з відкритих джерел

Великі виробники добрив Yara International ASA і CF Industries Holdings Inc. заявили, що стрімке зростання цін на енергію змушує їх припинити виробництво деяких поживних речовин, необхідних для вирощування сільськогосподарських культур. Відключення також може вплинути на інші ланки ланцюжка поставок харчових продуктів через обмеження поставок вуглекислого газу, який використовується для оглушення тварин для забою та пакування харчових продуктів, що збільшує термін зберігання.

Це загроза для боєнь, де нестача робочої сили призвела до ускладнень із забоями свиней на фермах, а світові ціни на продовольство досягли майже десятирічного максимуму. Британська асоціація м'ясопереробників попередила, що запаси CO2 можуть закінчитися протягом двох тижнів, що змусить закрити бійні, оскільки виробники свиней вже зіткнулися з неминучою перспективою вибракування тварин.

"Це дуже тривожно, — сказав Нік Аллен, голова м'ясної асоціації. — Ми говоримо між днями та тижнями після того, як це дійсно сильно вдарить, якщо тільки де-небудь у світі — в ідеалі тут, у Європі — немає таких запасів, які можуть дуже швидко замінити таку кількість CO2".

Двоокис вуглецю — побічний продукт виробництва добрив — також використовується в пакуванні таких продуктів, як м'ясо та овочі. За заявою BMPA, яловичина і баранина менше постраждають від нестачі CO2, але можуть втратити п'ять днів терміну придатності через проблеми з пакуванням. За заявою Британської асоціації виробників безалкогольних напоїв, виробники безалкогольних напоїв також відстежують ситуацію з викидами CO2 і шукають альтернативні джерела.

Раніше портал "Коментарі" інформував, що Європа опинилася у небезпеці: в яких регіонах вчені прогнозують посухи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини