Головна Новини Світ Європа Чому громадян Індії з щепленням AstraZeneca не пускають до ЄС – Reuters
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому громадян Індії з щепленням AstraZeneca не пускають до ЄС – Reuters

Дипломатичне відомство Індії заявило, що вакцина від Covishield не повністю визнається Європейським агентством з лікарських засобів (EMA)

29 червня 2021, 11:42
Поділіться публікацією:

В Міністерстві закордонних справ Індії повідомили, що вакцина AstraZeneca не повністю визнається в Європейському агентстві з лікарських засобів. Про це повідомляє Reuters.

Чому громадян Індії з щепленням AstraZeneca не пускають до ЄС – Reuters

Вакцина Сovishield (фото з відкритих джерел)

Виявилося, що індуси, які зробили щеплення проти коронавірусу індійським препаратом AstraZeneca (Covishield), мають проблеми під час в’їзду до країн ЄС. Про це заявив очільник Індійського інституту сироватки крові Адар Пунавала.

З 1 липня в Європі буде діяти система паспортів вакцинації. Її мета – дозволити вільно та без обмежень  мандрувати вакцинованим людям в межах кордонів Євросоюзу. Проте це нововведення, на даний час, визнає тільки чотири західні препарати від коронавірусної інфекції, в тому числі вакцину AstraZeneca.

Але європейські паспорти вакцинації не визнають індійський препарат компанії Covishield.

"Я заявив про цю проблему на найвищому рівні. Сподіваюся, що її вдасться  вирішити найближчим часом, як з регулюючими органами, так і на дипломатичному рівні", — заявив Пунавалла.

Окрім цього,  дипломатичне відомство Індії  заявило, що вакцина від Covishield не повністю  визнається Європейським агентством з лікарських засобів (EMA).

Раніше стало відомо, що окремі європейські країни, зокрема, Німеччина, Греція та Іспанія, вже  активували на своїх територіях систему "Європейський цифровий COVID-сертифікат" до її офіційного старту.

Нагадаємо, що сайт "Коментарі" вже повідомляв своїм читачам про те, що Індія призупинила експорт вакцини AstraZenecaРішення про зупинку експорту пов'язане з ростом заражень в країні й задоволенням внутрішнього попиту.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини