Головна Новини Світ Європа Данія "відкрита" для постачання винищувачів в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Данія "відкрита" для постачання винищувачів в Україну

Данія готова перегляну можливість постачання військових літаків до України. В країні наразі присутні близько 30 винищувачів F-16

24 лютого 2023, 11:43
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Виконувач обов’язків міністра оборони Данії Троелс Лунд Поульсен заявив, що його країна готова в якийсь момент постачати винищувачі для України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посилання на Sky News.

Данія "відкрита" для постачання винищувачів в Україну

Винищувач F-16. Фото з відкритих джерел

Союзники впродовж року підтримують Україну у війні проти Російської Федерації, яка рік тому почала повномасштабне вторгнення окупувавши частину незалежної держави. Захід надав Україні БТРи, БМП, системи ППО, артилерійські установки, а також танки. Тепер Україна намагається отримати винищувачі, які можуть покращити позиції ЗСУ в повітрі. Поки жодна країна не оголосила, що надасть військові літаки для України, проте навчання українських пілотів вже проходить в кількох країнах, зокрема у Великобританії.

Виконувач обов’язків міністра оборони Данії Троелс Лунд Поульсен під час виступу на державному телеканалі DR повідомив, що його країна "відкрита" до ідеї надати Україні військові літаки.

"Я не виключаю, що в певний момент може стати необхідно розглядати надання винищувачів. Я готовий розглядати можливості, залежно від подальшої ситуації в Україні. Проте тут і зараз я не можу оголошувати, що ми збираємося зробити внесок з боку Данії. Це речі, які потрібно дуже добре підготувати", — говорить Троелс Лунд Поульсен.

Згідно з інформацією від Збройних сил Данії, країна починаючи з 70-х років придбала 77 військових літаків F-16. Наразі повідомляється, що готові для використання 30 винищувачів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр оборони Великобританії Бен Воллес розповів, коли Україна отримає винищувачі Eurofighter.

Також "Коментарі" писали про союзника Володимира Путіна, який відмовляється купувати літаки в Росії, через санкції. Тому Сербія звернулась до французької компанії для поповнення свого військового арсеналу їх винищувачами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини