Головна Новини Світ Європа Союзник Путіна відмовляється купувати літаки в Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Союзник Путіна відмовляється купувати літаки в Росії

Сербія вирішила придбати літаки у французького військового виробника, а не в Росії, як традиційно робила раніше.

21 лютого 2023, 18:31
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Сербії Александар Вучич обіцяє збільшити кошти на оборонну промисловість для покращення армії. Одним з важливих секторів модернізації є винищувачі, які раніше Сербія отримувала від Росії, проте через санкції Вучич не планує купувати російську військову техніку. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bloomberg.

Союзник Путіна відмовляється купувати літаки в Росії

Александар Вучич та Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Сербський лідер Александар Вучич під час виставки військової техніки IDEX в Абу-Дабі, розповів, що його країна додатково витратить на покращення армії 700 млн євро в 2023 році. Таким чином оборонний бюджет Сербії зросте з 1,5 млрд до 2,2 млрд євро. Кошти головним чином підуть на осучаснення танків, бронетранспортерів, безпілотників, а також на новобранців сербської армії.

"Наша армія має бути набагато, набагато сильнішою. Це важливо для виживання Сербії, нам потрібні сильні засоби стримування", — сказав Вучич.

Сербія має намір осучаснити свій військовий арсенал новими винищувачами. Раніше країна купувала літаки МіГ в РФ, проте за словами Вучича через санкції такі кроки стали неможливими.

"З Росії зараз майже нічого не можна імпортувати. Не через росіян", — сказав Александар Вучич про можливість покупки літаків у Росії.

Тепер Сербія має наметі придбати винищувачі в однієї з країн НАТО. Наразі тривають переговори з французькою компанією Dassault Aviation SA про контракт на 12 літаків Rafale. Загалом Сербія може витрати на нову угоду понад 3 млрд євро. 

Нагадаймо, що Сербія має не однозначну політику щодо війни в Україні, адже має тісні економічні та культурні зв'язки з Росією.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем'єр-міністр Італії назвала слова Путіна пропагандою.

Також "Коментарі" писали, що російський диктатор Володимир Путін пояснив своє рішення розпочати війну в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини