Головна Новини Світ Європа Дві країни НАТО підтвердили наявність своїх військових в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Дві країни НАТО підтвердили наявність своїх військових в Україні

Сполучені Штати та Литва підтвердила присутність своїх військових в Україні, однак додали, що вони не ведуть бойові дії.

13 квітня 2023, 11:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У нещодавньому витоку секретних документів Пентагону стверджувалось про присутність в Україні військових з країн НАТО. Цю інформацію підтвердило дві країни США та Латвія, проте зазначили, що вони не беруть участь у військових діях. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Fox News.

Дві країни НАТО підтвердили наявність своїх військових в Україні

Військові НАТО. Фото з відкритих джерел

Речник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі відповідаючи на питання Fox News про злив секретних файлів, які свідчать про присутність військових США в Україні підтвердив цю інформацію, проте зазначив, що військові прикріпленні до посольств і не здійснюють бойових завдань.

"Я не буду говорити про конкретні цифри та подібні речі. Але щоб перейти до вашого точного запитання, у посольстві є невелика присутність американських військових у поєднанні з офісом аташе з питань оборони, щоб допомогти нам працювати над підзвітністю матеріальних засобів, які потрапляють в Україну та вивозяться з неї", — сказав Джон Кірбі та додав, що "американські війська в Україні не воюватимуть у цій війні".

Підтвердили присутність своїх військових і у МЗС Литви. Там заявили, що литовські військові виконують допоміжні завдання з охорони посольства, а також вантажів, які потрапляють на територію України від союзників. Однак військові Литви не беруть участь у активних бойових діях.

Нагадаймо, що у злитих секретних документах йшлося про перебування в Україні 50 британців, 17 литовців, 15 французів, 14 американців та одного нідерландця.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр оборони Олексій Резніков відповів чи є військові НАТО в Україні.

Також "Коментарі" писали, що Франція блокує важливе рішення ЄС для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини