Головна Новини Світ Європа Європейська країна готується депортувати тисячі росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

Європейська країна готується депортувати тисячі росіян

Латвія прийняла рішення у найближчі 90 днів депортувати кілька тисяч громадян Росії, які проживали в країні.

19 вересня 2023, 14:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Громадяни Росії, які проживають у Латвії і не склали мовний іспит, з наступного тижня почнуть отримувати повідомлення про те, що вони повинні залишити країну. Очікується, що кількість таких громадян РФ сягає майже 4 тис. осіб.

Європейська країна готується депортувати тисячі росіян

Хлопець з російським прапором у Латвії. Фото з відкритих джерел

На початку вересня закінчився крайній термін, коли громадяни Росії, які проживають у Латвії могли складати іспит з латиської мови. Згідно зі статистикою з 25 тис. російських громадян, склали іспит 14 тис., які вже подали заявки на отримання статусу постійного жителя. А 6700 осіб подали запит на повторне складання іспиту.

За словами представника Департаменту громадянства та міграції Латвії Майри Розе загальна кількість людей, які не склали іспит або не подали заявку на його здачу та перездачу оцінюється приблизно в 3600 осіб. За її словами у громадян РФ є 90 днів, щоб залишити країну.

"Є одна категорія, яка вірила, що Конституційний суд стане на їх бік, і їм нічого буде здавати. Вони, звичайно в програші, для них прописка втрачена", — заявила Розе.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що країни ЄС ввели заборону для російських громадян на в'їзд до Євросоюзу на автомобілях з російськими номерами. До країн Балтії приєдналась Фінляндія та Польща. Таким чином у росіян залишився лише один не варіант, як потрапити в Європу на власних автомобілях, які мають реєстрацію в РФ.

Також "Коментарі" писали, що через постійний міграційний тиск з боку Білорусі європейська країна прийняла рішення закрити один з двох пунктів пропуску. Влада країни повідомила, що такими діями зможе краще забезпечити охорону прикордонної ділянки, де мігранти з Білорусі намагаються незаконно проникнути на їх територію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини