Головна Новини Світ Європа Європейська країна повністю відмовилась від російського газу
commentss НОВИНИ Всі новини

Європейська країна повністю відмовилась від російського газу

Український сусід, який на 100% був залежний від російського природного газу оголосив, що більше не використовує енергоресурси РФ.

18 травня 2023, 11:46
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан заявив, що його країна більше не використовує природний газ та електроенергію з Російської Федерації. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Європейська країна повністю відмовилась від російського газу

Молдова повністю відмовилась від російського газу

Молдова на початку російського вторгнення в Україну була залежна від російських енергоресурсів на 100%, зокрема це стосується природного газу. Тепер прем'єр-міністр Дорін Речан повідомив, що Молдова повністю позбулась залежності від енергоресурсів РФ.

"Якщо на початку війни 100% енергії, яка споживалася в Молдові, надходила з... Росії, то сьогодні Молдова може існувати абсолютно без природного газу чи електроенергії з Росії", — сказав Дорін Речан на конференції з безпеки в Бухаресті.

Після початку війни український сусід намагався зменшити російську залежність та почав імпортувати енергоресурси з Румунії та інших країн ЄС.

"Молдова більше не споживає російський газ, вона інтегрована в європейську енергетичну мережу як технічно, так і комерційно", — повідомив прем'єр-міністр Молдови.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відбулась серія вибухів на нафтопроводі "Дружба": Росія заявляє про "терористичні" атаки.

Також "Коментарі" писали, що Молдова відреагувала на пропозицію збільшення чисельності російських "миротворців" у Придністров'ї. З таким зверненням до Росії звернувся представник невизнаного утворення на території Молдови Леонід Манаков та пояснив рішення збільшити кількість російських солдатів тим, що нібито існує небезпека для Придністров'я з боку України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини