Головна Новини Світ Європа Молдова відреагувала на пропозицію збільшення чисельності російських «миротворців» у Придністров'ї
commentss НОВИНИ Всі новини

Молдова відреагувала на пропозицію збільшення чисельності російських «миротворців» у Придністров'ї

Речниця Бюро політики реінтеграції Молдови відповіла на пропозицію збільшити присутність російських сил у ПМР.

8 травня 2023, 18:25 comments2471
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Представник невизнаної "Придністровської молдавської республіки" у Росії Леонід Манаков звернувся до Кремля з запитом про збільшення кількості російських "миротворців". На такі заяви відреагували у Молдові, де повідомили, що не розуміють, хто такий Манаков. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Ziarul deGardă.

Молдова відреагувала на пропозицію збільшення чисельності російських «миротворців» у Придністров'ї

Президентка Молдови Мая Санду. Фото з відкритих джерел

Леонід Манаков попросив збільшити присутність росіян у ПМР. Своє рішення представник невизнаного квазіутворення пояснив тим, що існує небезпека активних дій з боку України та Молдови. Таким чиновник запропонував збільшити кількість росіян з 450 осіб до 3100.

Речниця Бюро політики реінтеграції Молдови Маріана Сарі оголосила офіційну позицію щодо запиту Маканова.

"По-перше, має бути з’ясовано питання статусу так званого представництва, від імені якого виступає пан Манаков. Таких роз'яснень Кишинів чекав понад 4 роки", — сказала Сарі.

Далі речниця нагадала, що в угоді про припинення вогню немає ПМР, адже вона була підписана між президентом Молдови Мірчею Снєгуром та президентом Росії Борисом Єльциним

"По-друге, про мирний механізм можуть говорити сторони, які підписали Угоду від 21 липня 1992 року, а не люди, які до цього механізму не мають відношення", – сказала речниця Бюро політики реінтеграції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що МЗС Молдови вимагають пояснень у російського посла слів Медведєва, який сказав, що такої "країни такої вже нема".

Також "Коментарі" писали про президента Росії Володимира Путіна, який не привітав президентку Молдови з Днем Перемоги під час розсилання повідомлень країнам-членам СНД.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини