Головна Новини Світ Європа Європі загрожує найбільший ризик війни за останні 30 років - міністр Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

Європі загрожує найбільший ризик війни за останні 30 років - міністр Польщі

Польща входить до числа членів НАТО, які найбільше протистоять Росії

13 січня 2022, 17:29
Поділіться публікацією:

Європа знаходиться найближче до війни за останні 30 років. Таку заяву зробив міністр закордонних справ Польщі під час третього раунду дипломатії цього тижня, спрямованого на розрядження напруженості через вимогу Росії ніколи не дозволити Україні приєднатися до НАТО. Про це повідомляє Reuters.

Європі загрожує найбільший ризик війни за останні 30 років - міністр Польщі

Міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау - Reuters

Звертаючись до представників 57 членів Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), Збігнєв Рау перерахував низку конфліктів, до яких причетна Москва.

"Схоже, що ризик війни в зоні ОБСЄ зараз більший, ніж будь-коли раніше за останні 30 років. Протягом кількох тижнів ми стикаємося з перспективою серйозної військової ескалації у Східній Європі", – сказав Рау у промові, в якій окреслив пріоритети своєї країни, оскільки цього року вона головує в ОБСЄ за ротацією.

Польща входить до числа членів НАТО, які найбільше протистоять ревізіоністським амбіціям Росії у Східній Європі.

"Ми повинні зосередитися на мирному врегулюванні конфлікту в Україні та навколо неї", — додав Рау, закликаючи до "повної поваги суверенітету, територіальної цілісності та єдності України в межах її міжнародно визнаних кордонів".

Переговори у Відні стануть першими цього тижня, на яких Україна буде представлена, але лише на низькому рівні послів. Переговори на рівні міністрів між Росією та США у Женеві 11 січня і між Росією та НАТО в Брюсселі 12 січня не дали чіткого прогресу.

Як повідомляли раніше "Коментарі", НАТО заявило, що готове поговорити з Росією про контроль озброєнь і розміщення ракет, але не дозволить Москві накласти вето на амбіції України приєднатися до альянсу, попереджаючи про реальний ризик нової війни в Європі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ХрінВам

13 січня 2022, 19:58

Ляхи бояться лаптєй як чорт ладану.


Новини