Головна Новини Світ Європа Європу охоплюють панічні настрої: ЗМІ дізналися причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Європу охоплюють панічні настрої: ЗМІ дізналися причину

За інформацією The Atlantic: Європа з жахом готується до другого терміну Трампа

4 червня 2024, 17:30 comments3533
Поділіться публікацією:

Європейці всерйоз налякані перспективою можливого виходу США з НАТО у разі повернення Дональда Трампа до Білого дому. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі журналу "The Atlantic".

Європу охоплюють панічні настрої: ЗМІ дізналися причину

Дональд Трамп. Фото: із відкритих джерел

Автори матеріалу наводять слова генсек НАТО Єнс Столтенберг, які він виголосив на квітневих урочистостях з нагоди 75-ї річниці створення альянсу. Тоді він сказав, що Сполучені Штати залишили Європу після Першої світової війни. Це був великий успіх. Не можна точно сказати, якою буде наступна криза, чи наступний конфлікт, чи наступна війна.

"Але поки ми разом, ніхто не зможе нам загрожувати — ми в безпеці", — заявив Столтенберг.

Автор публікації зазначає, що очевидний страх Європи бути покинутою США читається не лише у промові генсека НАТО. Він постійно присутній у європейському політикумі – від Брюсселя до Таллінна. Цей страх породжений кількома чинниками — не лише російським вторгненням в Україну та зростаючим потенціалом агресора, але також нездатністю США своєчасно підтримати Україну, що вилилося в багатомісячне блокування великого пакету військової допомоги Конгресом США. І це на тлі відвертих натяків Дональда Трампа – потенційно нового президента США – вивести Америку з НАТО.

Наявність тривоги автору матеріалу підтвердила також колишня заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд.

За її словами, іноземні колеги прямо їй казали, що перший президентський термін Трампа багато хто сприйняв як випадковість. Але друге входження Трампа до Білого дому означатиме, що Європа вже ніколи не зможе довіряти Америці.

"Німці готуються до повернення Трампа. Чиновники у міністерстві закордонних справ намітили низку сфер політики, які, ймовірно, можуть бути дестабілізовані його переобранням — НАТО, Україна, мита, зміна клімату — і пишуть детальні пропозиції щодо того, як впоратися з наслідками", — пише The Atlantic.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Трамп розповів про наслідки для США, якщо він опиниться за ґратами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини