Головна Новини Світ Європа Євросоюз знову звернувся до Туреччини через конфлікт у Середземному морі
commentss НОВИНИ Всі новини

Євросоюз знову звернувся до Туреччини через конфлікт у Середземному морі

Робота турецького бурового судна Yavuz energy загострює обстановку біля берегів Кіпру

17 серпня 2020, 01:50
Поділіться публікацією:

Туреччина отримала чергове попередження Європейського союзу, після заяв, що турецьке бурове судно Yavuz energy продовжить операції в спірних середземноморських водах біля берегів Кіпру до середини вересня. Про це пише Reuters.

Євросоюз знову звернувся до Туреччини через конфлікт у Середземному морі

В останні тижні загострилося протистояння між Туреччиною і Грецією щодо прав на розвідку нафти та газу в Середземному морі недалеко від острова Кіпр. Минулого тижня навіть сталася невелика сутичка між їх фрегатами.

Відновлений план буріння Туреччини охоплює зону, окреслену Кіпром і Єгиптом, і підвищує напруженість, заявив глава зовнішньополітичного відомства ЄС Джозеп Боррелл, який закликав до негайного припинення діяльності Туреччини та початку діалогу.

"Ці дії йдуть врозріз і підривають зусилля з відновлення діалогу і переговорів, а також по досягненню негайної деескалації", — сказав він у своїй заяві.

Раніше в цьому місяці Каїр і Афіни підписали угоду про територіальне зонування. У той час як Париж виступив з критикою того, що він називає провокаціями Туреччини. Анкара, в свою чергу, заявляє, що не відступить від захисту своїх законних прав.

Президент Туреччини Тайіп Ердоган заявив в суботу, що "мова санкцій і погроз" не буде стримувати Туреччину.

Раніше "Коментарі" писали, що Турція змінює правила перевезення ручної поклажі в усіх літаках, які прибувають в країну. Тепер пасажирам дозволять з собою брати мінімум речей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини