Головна Новини Світ Європа Фінляндія фіксує рекордну міграцію з Росії: більше ніж після розпаду СРСР
commentss НОВИНИ Всі новини

Фінляндія фіксує рекордну міграцію з Росії: більше ніж після розпаду СРСР

Згідно з останніми даними статистичного управління Фінляндії, країна прийняла рекордну кількість росіян.

24 травня 2023, 16:57
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Статистичне управління Фінляндії оприлюднило міграційні дані за 2022 рік. Виявилось, що там зафіксований рекордний наплив громадян з Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Фінляндія фіксує рекордну міграцію з Росії: більше ніж після розпаду СРСР

Росіяни тікають від армії. Фото з відкритих джерел

Згідно з останніми даними статистичного управління у 2022 році до Фінляндії емігрували 6003 людини з Росії. Такий показник є найбільшим з моменту розпаду Радянського Союзу.

"У роки після розпаду Радянського Союзу, 1992-1995, з Росії було приблизно 1700-2600 еміграцій на рік. А до 2021 року еміграція з Росії залишалася нижче 3100 осіб на рік", — повідомило Статистичне управління Фінляндії.

У 1990 році до Фінляндії емігрувало 1958 людей, а вже наступного року, коли СРСР зазнав краху, цей показник збільшився до рівня 5515 осіб та залишався рекордним до 2022 року.

Одна з найбільших хвиль втечі російських громадян з РФ відбулась восени минулого року, коли Кремль оголосив про часткову мобілізацію своїх жителів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Фінляндія не поспішає надати притулок росіянам, які втекли від російської армії. Північна країна чекає на рішення Європейського Союзу, який має вирішити долю громадян РФ, які покинули свою країну. Наразі у Фінляндії понад 1000 росіян, чекають можливості отримати статус біженця.

Також "Коментарі" писали, що Фінляндія будує паркан на спільному кордоні з Російською Федерацією. Таке рішення було прийнято після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Проєкт розплановано на кілька років і перша секція огородження від напливу російських мігрантів вже введена в експлуатацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини