Головна Новини Світ Європа Понад 1000 росіян просять притулку у Фінляндії: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Понад 1000 росіян просять притулку у Фінляндії: яка причина

Фінляндія не поспішає надати притулок росіянам, які втекли від російської армії.

18 травня 2023, 12:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Фінляндія очікує на позицію Європейського Союзу щодо подальшої долі росіян, які втекти від призову в армію РФ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на фінське видання YLE.

Понад 1000 росіян просять притулку у Фінляндії: яка причина

Росіяни тікають від армії. Фото з відкритих джерел

Міграційна служба Фінляндії заявила, що наразі 1109 громадян Російської Федерації попросили притулку у Фінляндії. Причиною на захист та притулок називаю уникнення військової служби в Росії, а згодом і відправка у зону бойових дій на території України.

Однак Фінляндія поки не приймає остаточного рішення щодо долі громадян РФ у своїй країні та очікує на рішення Європейського Союзу.

"Ми не змогли прийняти рішення щодо надання притулку", — сказала директорка з питань міграції Міністерства внутрішніх справ Санна Саттер.

Наразі невідомо, коли Євросоюз підготує інструкцію дій щодо російських чоловіків призовного віку, які втекли з Росії, щоб не потрапити в армію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністерство закордонних справ Литви висловило обурення демонтажем пам'ятників у Російській Федерації. Литовці вважають, що це "приниження історичної правди", адже монументи були створенні про пам'ять литовців та поляків, який незаконно вислали зі своїх земель до Сибіру, де вони загинули у російських таборах НКВД.

Також "Коментарі" писали про Бюро моніторингу громадської думки Demoscope в Казахстані, яке дізналось настрої казахів щодо війни та з'ясувало кого підтримують більше. Соцслужба запитала у казахів, кого вони підтримують у війні більше, Україну, чи Російську Федерацію. Окрім того, за останні шість місяців серед громадян Казахстану збільшилось побоювання про можливий напад РФ на їх Країну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Олег

18 травня 2023, 11:59

Ні в якому разі не давати притулок. Посади свиню за стіл, вона полкладе туди і ноги.


Новини