Головна Новини Світ Європа Фінляндія назвала кількість танків Leopard 2, які передасть Україні в новому пакеті
commentss НОВИНИ Всі новини

Фінляндія назвала кількість танків Leopard 2, які передасть Україні в новому пакеті

Фінляндія озвучила скільки танків німецького виробництва Leopard 2 буде відправлено в Україну у 13 пакеті військової допомоги.

23 лютого 2023, 18:38
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерство оборони Фінляндії оголосило про новий пакет військової допомоги для України. В нього увійшли також танки Leopard 2. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на пресреліз фінського міністерства оборони.

Фінляндія назвала кількість танків Leopard 2, які передасть Україні в новому пакеті

Німецький танк Leopard 2. Фото з відкритих джерел

23 лютого Фінляндія повідомила про 13-й пакет військової допомоги для України. В рамках співробітництва з союзниками міністерство оборони Фінляндії оголосило про надання трьох танків німецького виробництва Leopard 2.

"24 лютого, виповнюється рік із початку російсько-загарбницької війни, і Україна продовжує потребувати підтримки у своєму захисті. Ми будемо надсилати більше оборонної техніки та брати участь у співпраці з Leopard разом із нашими партнерами" – йдеться у заяві міністра оборони Мікко Саволи.

У пресреліз фінського міністерства оборони повідомляється, що детальний перелік усієї військової техніки, яка прямує в Україну наразі засекречений. Також в цілях безпеки не буде оприлюднено спосіб доставки військової допомоги.

Загальна вартість нового пакету військової допомоги від Фінляндії становить 160 млн євро, а сума усієї військової техніки складає 750 млн євро.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що французькі колісні танки AMX-10 RC прямують до України. За даними міністерства оборони Франції загальна кількість колісних танків, що потраплять в Україну складає 14 одиниць.

Також "Коментарі" писали про російського експерта, який зізнався, що американські такни M1 Abrams перевершують всі танки Російської Федерації. Така ситуація на його думку може призвести до негативних наслідків на полі бою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини