Головна Новини Світ Європа Гагаузія розглядає можливість проголосити незалежність від Молдови
commentss НОВИНИ Всі новини

Гагаузія розглядає можливість проголосити незалежність від Молдови

Представники автономної території Молдови планують зібратись для можливого оголошення незалежності.

23 серпня 2023, 11:10 comments1255
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Керівник Народних зборів Гагаузії Дмитро Костянтинов розповів, що 9 вересня відбудеться з’їзд депутатів усіх рівнів автономії на якому можуть розглянути проголошення незалежності Гагаузії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на молдовський ресурс News Maker.

Гагаузія розглядає можливість проголосити незалежність від Молдови

Керівник Народних зборів Гагаузії Дмитро Костянтинов. Фото з відкритих джерел

Представник гагаузів Дмитро Костянтинов стверджує, що влада у Молдові не належно ставиться до автономії Гагаузії, тому можливо відбудеться відділення від Кишинева.

"Вирішуватимемо, що будемо робити далі. Ймовірно що можемо знову проголосити республіку Гагаузія. Народ вимагає цього, тому що центральна влада Молдови мляво ставиться до нашого законодавства", — сказав Костянтинов.

Гагаузькі депутати на попередньому засіданні поставили ряд умов для Молдови, зокрема вони стосувались про особливий правовий статус Гагагузії, зміни законодавства Молдови у відповідність до статусу Гагаузії, відновлення в автономії діяльності податкової, екологічної, статистичної та інших служб. Крім того, гагаузькі чиновники закликають владу Молдови не втручатись у виборчий процес в Гагаузії та перестати погрожувати чи залякувати кримінальними справами проти представників ЦВК регіону.

Нагадаємо, що молдовський центр боротьби з корупцією вилучив списки виборців у Гагаузії через підозру у незаконному фінансуванні партій та підкупу місцевих виборців.

Після розпаду СРСР Гагаузія проголосила свою незалежність та була окремою республікою у період з 1990 по 1994 рік. В 1995 році Гагаузія увійшла до складу Молдови як автономія.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мешканка Молдови отримала покарання за заклик до знищення українців.

Також "Коментарі" писали, хто переможе на президентських виборах в Молдові — результати опитування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини