Головна Новини Світ Європа Хто переможе на президентських виборах в Молдові: результати опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто переможе на президентських виборах в Молдові: результати опитування

У чинної президентки Молдови Майї Санду головним конкурентом виступає колишній лідер країни проросійський політик Ігор Додон.

27 червня 2023, 12:53 comments4127
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У 2024 році у Молдові пройдуть президентські вибори. Головними конкурентами є чинна проєвропейська президентка Майя Санду та колишній президент Ігор Додон. Про те, як проголосували б молдовани, якби вибори пройшли у ці вихідні повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання News Maker.

Хто переможе на президентських виборах в Молдові: результати опитування

Майя Санду та Ігор Додон. Фото з відкритих джерел

Компанія CBS-Research на замовлення WatchDog.MD провела опитування щодо президентських виборів у Молдові. Згідно з результатами опитування для обрання президента у Молдові потрібен був би другий тур, адже ніхто з кандидатів не набрав понад 50% голосів.

Чинна лідерка Молдови Майя Санду отримала у першому турі 37,9% голосів, тоді як її найбільший конкурент Ігор Додон – 14,2%. Третім у рейтингу опинився мер Кишинева Іон Чебан, який отримав 6,2% голосів. Інші кандидати отримали 5 і менше відсотків голосів.

Попри те, що лідер проросійської забороненої партії "Шор" не може балотуватись на президентських виборах, 2,5% респондентів віддали б свій голос за нього.

Хто переможе на президентських виборах в Молдові: результати опитування - фото 2

Опитування показало, що близько 10% громадян Молдови ще не визначилось, а 5,8% не пішли б на президентські вибори. Серед тих, хто визначився у виборі кандидата Санду має ще більшу перевагу над Додоном – 46,%% голосів проти 17,4% у колишнього президента Молдови.

Офіційно про готовність змагатись у президентських перегонах жоден молдовський політик не оголошував, однак Санду вказала, що готується до перевиборів, аби зберегти європейські цінності в країні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, хто переможе на президентських виборах в США згідно з результатами опитування.

Також "Коментарі" писали, що Сальдо пригрозив ударами по мостах у Молдові. Кишинів різко реагує на такі заяви колаборанта.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини