Головна Новини Світ Європа Грецький острів Крит сколихнуло ще один сильний землетрус
commentss НОВИНИ Всі новини

Грецький острів Крит сколихнуло ще один сильний землетрус

Осередок підземних поштовхів залягав на глибині двох кілометрів

28 вересня 2021, 10:21
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

У Греції зафіксували ще один землетрус за останні два дні. Про це повідомляє видання Кореспондент.

Грецький острів Крит сколихнуло ще один сильний землетрус

Наслідки землетрусу 27 вересня. Фото: Кореспондент.

Як стало відомо, на грецькому острові Крит стався землетрус магнітудою 5,3 бала за шкалою Ріхтера. Згідно з даними Європейсько-середземноморського сейсмологічного центру, епіцентр підземних поштовхів знаходився за 18 кілометрів від міста Іракліон, населення якого становить 140 тисяч осіб.

Осередок стихії залягав на глибині близько двох кілометрів. На цей момент інформації про руйнування і постраждалих немає.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчора, 27 вересня, потужний землетрус сколихнув острів Крит. Е го сила становила близько шести балів за шкалою Ріхтера. За словами очевидців, підземні поштовхи тривали кілька хвилин і були відчутні по всій території острова. Епіцентр стихії, що розбушувалася знаходився за 78 кілометрів від столиці острова. В результаті землетрусу було пошкоджено безліч будівель в декількох населених пунктах. У постраждалих районах працюють рятувальники. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що виверження вулкана на Канарах триває після короткої паузи. Вчені розповіли, що паузи в виверженнях такого типу не є якимось незвичайним явищем, проте настільки різко це відбувається досить рідко. На півдні від вулкана фіксують дрібні підземні поштовхи. Повідомляється, що за дев'ять днів виверження, розпечена лава знищила близько 500 будинків. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини